Bianca Andreescu, care are parte de un an dificil pe terenul de tenis, a vorbit înaintea turneului de la Toronto despre susținerea primită din partea suporterilor români.

Bianca AndreescuFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Românii sunt peste tot în lume, mai puțin în România

Întrebată dacă în Canada există o comunitate a fanilor români de tenis, sportiva în vârstă de 22 de ani a făcut referire la exodul românilor și a afirmat că aceștia sunt prezenți peste tot în lume.

Nicu și Maria, părinții Biancăi (originari din comuna vâlceană Văideeni), au emigrat în Canada la jumătatea anilor 90.

„În 2019 am văzut o grămadă de steaguri românești. Avem gluma asta, în care spunem că sunt români peste tot, mai puțin în România. Oriunde merg, chiar dacă e US Open, Cincinnati, în Europa, peste tot văd români și e frumos să primesc susținere din partea lor, datorită originilor mele”, a declarat Bianca Andreescu, la conferința de presă.

În primul tur al competiției de la Toronto, Bianca (53 WTA) va da peste Daria Kasatkina (9 WTA, favorită 11), care tocmai s-a impus la turneul de la San Jose.

Rezultatele Biancăi Andreescu în 2022

San Jose: Turul I

Wimbledon: Turul II

Bad Homburg: Finala

Berlin: Turul II

Roland Garros: Turul II

Roma: Sferturi

Madrid: Turul III

Stuttgart: Turul II

Bani câștigați din tenis în acest an: $406.046.

Turneul de la Toronto este dotat cu premii în valoare de $2.697.250 și se desfășoară pe suprafața „hard”. Ultima câștigătoare este italianca Camila Giorgi.