​Iga Swiatek, lidera mondială, s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Varșovia după ce a trecut de românca Gabriela Lee Talabă (locul 146). Poloneza a avut nevoie de două seturi, scor 6-3, 6-2, pentru a obține victoria.

Iga SwiatekFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, victorie la WTA Varșovia cu Gabriela Lee Talabă

Sportiva noastră s-a ridicat în multe momente la nivelul mult mai puternicei sale adversare, diferența în primul set făcându-se la 5-3, moment în care Iga a reușit să facă breakul (a câștigat manșa cu 6-3).

Swiatek și-a făcut viața ușoară în setul al doilea încă de la debut, lidera WTA pornind cu un break. Diferența dintre cele două a fost tot mai mare, Iga s-a deprins la 4-0, iar setul i-a revenit cu 6-2.

Partida s-a încheiat după o oră și 12 minute.

De știut:

  • Pentru parcursul de la Varșovia, Gabriela Lee Talabă va fi recompensată cu $ 3.800 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Sportiva noastră a ajuns pe tabloul principal din calitate de lucky loser.
  • România mai are o singură reprezentantă pe tabloul de simplu de la Varșovia: Ana Bogdan (108 WTA). Ea se va lupta pentru un loc în semifinale cu Laura Pigossi (Brazilia - 113 WTA).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat șase din ultimele șapte turnee la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros, fiind învinsă la Wimbledon.

Înaintea meciului cu Alize Cornet, Iga Swiatek înregistrase 37 de victorii consecutive (35 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită este Iga Swiatek (1 WTA).