Organizatorii turneului de la Wimbledon au făcut apel împotriva amenzii de 1 milion de dolari, dictată de WTA după excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la ediţia din acest an, informează AFP.

WimbledonFoto: AELTC/Jed Leicester / PA Images / Profimedia

WTA, amendă de un milion de dolari pentru organizatorii de la Wimbledon

„Suntem într-un proces judiciar, aşa că nu voi face comentarii precise, dar ceea ce pot spune este că ne menţinem decizia. Am făcut apel", a declarat Sally Bolton, directoarea turneului de Grand Slam de la Londra.

Potrivit cotidianului The Daily Mail, Federaţia britanică de tenis (Lawn Tennis Association) a fost amendată cu 750.000 de dolari de către WTA, care gestionează circuitul feminin, iar All England Lawn Tennis Club, ce organizează turneul, a fost penalizat cu 250.000 de dolari.

Excluderea sportivilor din Rusia și Belarus a atras amenda împotriva oficialilor de la Wimbledon

WTA, la fel ca ATP care gestionează circuitul masculin, a denunţat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a nu accepta jucători ruşi şi belaruşi în acest an ca represalii la războiul din Ucraina. Cele două instanţe au reacţionat, decizând să nu acorde puncte la acest turneu.

Excluşi de la Wimbledon, ruşii şi belaruşii nu au fost acceptaţi nici la turneele pregătitoare din Anglia din săptămânile precedente, la Eastbourne, Nottingham şi Birmingham, dar jucătorii excluşi au putut participa la turnee organizate în aceeaşi perioadă în alte ţări.

„Ne-am gândit mult la decizia noastră. Nu a fost uşor şi am cântărit consecinţele. A fost însă decizia corectă”, a spus Bolton.

Jucătorii ruşi şi belaruşi sunt autorizaţi să participe la alte turnee din lume sub drapel neutru, transmite Agerpres.