Perechea compusă din Irina-Camelia Begu și Anhelina Kalinina a fost eliminată, joi, în primul tur al probei de dublu de la Wimbledon de către favoritele numărul 11, Alicja Rosolska (Polonia) și Erin Routliffe (Noua Zeelandă). Echipa româno-ucraineană a pierdut cu scorul de 6-4, 6-4.

Irina BeguFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

A fost prima partidă împreună pentru Begu și Kalinina. De celaltă parte, Rosolska și Routliffe formează o echipă mult mai sudată. În turul secund, Rosolska și Routliffe vor înfrunta câștigătoarele din meciul C.Harrison / S. Santamaria – K. Juvan / T. Zidansek.

Rămânem pe tabloul feminin de dublu cu Raluca Olaru care s-a calificat, alături de Nadiya Kichenok, în turul secund la Wimbledon după ce a trecut de perechea Plipuech/Grammatikopoulou, scor 6-2, 6-3. Olaru și Kichenok le vor întâlni în turul doi pe favoritele gazdelor, Barnett și Nicholls.

Irina Begu continuă în proba de simplu de la Wimbledon

Irina Begu (43 WTA) s-a calificat în turul trei la All England Club, cea mai bună performanță a ei pe iarba londoneză, și o va înfrunta, vineri, 1 iulie, pe favorita numărul 12, Jelena Ostapenko (17 WTA).

Va fi al doilea meci direct între cele două sportive. Singura confruntare dintre cele două jucătoare a avut loc în 2018 la Madrid, când Irina s-a impus cu un dublu 6-3.

În primul tur, Begu a trecut de partenera de dublu a Irinei Bara, Ekaterine Gorgodze (114 WTA), iar în turul secund jucătoarea din România s-a impus în fața Elisabettei Cocciaretto (119 WTA) din Italia, scor 6-4, 6-4.