Simona spune că Emma a inspirat mulți copii din România și că este bucuroasă să vadă influența jucătoarei de 19 ani asupra copiilor români. Dar este și tristă că i s-a refuzat onoarea de a inaugura pe terenul central întrecerea din acest an a fetelor la Wimbledon.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

„Nu suntem prietene”

„Mulți din țară am urmărit-o anul trecut când a fost prima jucătoare din istorie venită din calificări și care a câștigat US Open”, spune Simona despre Emma. „Am simțit că țara mea a fost bucuroasă pentru ea. Pentru mulți români înseamnă mult că este pe jumătate româncă. Mulți copii o urmăresc.”

Cât despre Răducanu, ea spune că Halep a fost una din jucătoarele pe care le urmărea când creștea în tenis. Iar Simona spune că totul merge bine între ele două, dar nu au chiar o prietenie adevărată.

„Nu ne-am confruntat”, spune Halep. „Am fost aproape, dar nu ne-a ieșit. Vorbim puțin, dar nu avem conversații lungi. Deci nu, nu suntem prietene. Suntem doar colege în circuit.”

Organizatorii i-au refuzat primul meci al turneului pe Center Court

Tradițional, primul meci pe terenul central este oferit campioanei en-titre. Simona, câștigătoare la Wimbledon în 2019, nu a avut această onoare în 2021 din cauza unei accidentări, după ce ediția din 2020 fusese anulată din motivele cunoscute.

Așa că primul meci din 2021 i-a fost oferit australiancei Ashley Barty, care avea să și câștige turneul. După acel prim meci, ea declarase pentru BBC: „Aș fi vrut din toată inima ca Simo să fie aici. E o campioană. Își câștigase dreptul de a deschide pe acest teren. Îi aduc un omagiu pe această cale.”

Dar Barty s-a retras din tenis în 2022 și n-a mai venit la Wimbledon, așa că celebrul antrenor Darren Cahill a spus: „Covidul i-a refuzat (Simonei) onoarea în 2020, iar în 2021 a fost accidentată. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină la Simona. Le-a câștigat în 2019.”

Dar organizatorii i-au acordat acest drept Igăi Swiatek, nr. 1 mondial, așa că Simona Halep a putut doar să reflecteze cu amărăciune: „Ar fi fost foarte frumos să deschid turneul. Dar șansa a trecut. Poate că în viață voi mai avea altă șansă, așa că am să încerc. Nu e ușor, dar voi munci pentru asta.”

Surse: Tennis World USA, Fox Sports Australia