​Rafael Nadal nu a avut deloc parte de un meci ușor în primul tur de la Wimbledon: ibericul a condus cu 2-0 la seturi, dar Francisco Cerundolo (41 ATP) a fost aproape să egaleze situația pe tabelă. Campion la Australian Open și la Roland Garros în acest an, Nadal a obținut până la urmă calificarea în runda următoare a Grand Slamului londonez: 6-4, 6-3, 3-6, 6-4.

Rafael NadalFoto: Profimedia

Rafa părea să se îndrepte spre o victorie facilă, dar argentinianul (aflat la primul său meci pe iarba de la All England Club) a câștigat setul al treilea și a condus cu 3-1 și 4-2 în al patrulea. Marele campion iberic a apăsat la timp accelerația și s-a impus după trei ore și 35 de minute de joc.

În turul al doilea, Rafael Nadal îl va întâlni pe Ricardas Berankis (106 ATP), după ce lituanianul l-a învins pe americanul Sam Querrey (157 ATP), scor 6-4, 7-5, 6-3.

Wimbledon 2022, traseul virtual al lui Rafael Nadal

Turul I: Francisco Cerundolo

Turul II: Ricardas Berankis

Turul III: Lorenzo Sonego

Optimi: Botic Van De Zandschulp

Sferturi: Taylor Fritz

Semifinale: Stefanos Tsitsipas

Finală: Novak Djokovic / Casper Ruud / Carlos Alcaraz.

ATP și WTA au anunţat că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de la All England Club de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.

Grand Slamul de la Wimbledon, al treilea al sezonului, este programat între 27 iunie - 10 iulie. La feminin, Asheligh Barty a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.