Eliminat încă din primul tur de la Wimbledon (6-4, 1-6, 2-6, 2-6 împotriva compatriotului său Quentin Halys), francezul Benoît Paire a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre cât de mult a ajuns să urască tenisul.

Benoit PaireFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Benoit Paire și repulsia față de tenis: „Îmi vine să fug de pe teren”

Jucătorul în vârstă de 33 de ani a mărturisit că a apelat la un psiholog și la un hipnotizator pentru a încerca să scape de aceste sentimente de repulsie față de sportul pe care îl iubea cândva.

„Este o stare mentală pe care o am de ceva vreme. O aversiune față de tenis. Mă întâlnesc cu oameni pentru a rezolva asta. Am simțit nevoia. Discut cu specialiști în domeniu. Mă dezgustă să intru pe teren. În ultima vreme, de fiecare dată când puneam piciorul pe el, îmi venea să fug, așa că nu mai avea rost să merg acolo.

De aceea, de la Roland Garros încoace, chiar nu am mai jucat prea mult. Când mă regăsesc pe un teren, sufăr de anxietate. Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. ieri) era previzibil. Încerc să lucrez mai ales pentru viitor, să încerc să găsesc doar un pic de plăcere pe teren.

Încercăm să găsim care a fost factorul declanșator. Când îmi amintesc acele mingi de meci de la Buenos Aires, când conduceam cu 5-4 în decisiv și 40-0 la retur (a pierdut până la urmă cu 4-6, 6-4, 7-6 în fața lui Lajovic) sau când conduceam cu 6-2, 5-2 în fața lui Koepfer (înfrângere cu 2-6, 7-5, 6-4 la Indian Wells)...

Sunt mai multe lucruri în capul meu care îmi dau senzații proaste când intru pe teren, pentru că mă gândesc prea mult la asta. La un moment dat, am ajuns la 0/12 mingi de meci fructificate... Nu am putut să termin un meci, să servesc pentru un set.

Și asta se întâmplă în fiecare săptămână, mă lovește puternic de fiecare dată. Înfrângerea de la Roland Garros a fost prea mult (în fața lui Ilya Ivashka, în primul tur). Tenisul este sportul pe care îl iubesc cel mai mult în lume, dar este cel pe care îl urăsc cel mai mult în acest moment” - Benoit Paire.

Banii, singura motivație pentru Benoit Paire

Întrebat ce l-a convins să vină la Wimbledon, chiar dacă nu mai simte plăcere pe terenul de tenis, Paire a afirmat că a fost motivat de aspectul financiar.

„Pentru un meci pentru care primesc 60.000 de euro (n.r. premiul pentru prezența în primul tur), sincer, vin, orice s-ar întâmpla, chiar dacă sunt sfătuit să nu mă duc. Am menționat, încerc să progresez, să scap de chestia asta, pentru că înainte îmi plăcea tenisul, îmi plăceau aceste momente de tensiune, să fiu pe un teren, dar acum chiar nu prea mă simt bine cu mine și încerc să fiu mai bine” - Benoit Paire.

După ce a fost eliminat de la Roland Garros, francezul a criticat ATP pentru decizia de a nu acorda puncte jucătorilor la turneul de la Wimbledon