Estoniana Anett Kontaveit a pus capăt colaborării cu Dmitry Tursunov, cel care a ajutat-o să ajungă pe locul 2 în ierarhia WTA (cea mai bună clasare din carieră). Anunțul a fost făcut chiar de antrenorul rus.

Dmitry Tursunov (stanga)Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anett Kontaveit nu va mai fi antrenată de Dmitry Tursunov

„Aş dori să vă anunţ că Anett Kontaveit şi cu mine nu vom continua colaborarea. Vreau să-i mulţumesc lui Anett pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o, să o felicit pentru că a ajuns la cea mai înaltă poziţie a ei de până acum şi să-i urez mult noroc pentru viitor” - Dmitry Tursunov.

Cei doi colaborează din 2021, de la turneul WTA de la Cincinnati, estoniana câştigând apoi patru turnee la finalul sezonului 2021 (Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca).

În 2022, estoniana a câştigat din nou, la Sankt Petersburg, înainte de a ajunge în finala de la Doha pe 26 februarie. De atunci, cel mai bun rezultat al său a fost un sfert de finală la Stuttgart la mijlocul lunii aprilie. La Roland Garros, ea a fost eliminată în primul tur, o performanţă slabă, care, paradoxal, nu a împiedicat-o să-şi asigure luni cel mai bun loc din carieră în clasamentul WTA, scrie Agerpres.

Nu se ştie cine-i va lua locul lui Tursunov.

*sursă foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia