David Ferrer a fost desemnat într-o anchetă L'Equipe cel mai bun jucător de tenis din istorie care nu a cucerit niciodată un Grand Slam.

David FerrerFoto: ausopen.com

Ancheta, limitată la un grup preselecţionat de jucători care nu mai sunt în activitate, a primit 46.000 de voturi de la cititorii cotidianului francez, din care Ferrer a obţinut 26,6%, în timp ce argentinianul David Nalbandian primit 16,5% din voturi şi chilianul Marcelo Rios 12,65%.

Topul este completat de francezii Jo-Wilfred Tsonga şi Henri Leconte.

David Ferrer, o carieră fără Grand Slam câștigat

Ferrer, a cărui carieră profesionistă s-a derulat din 2000 până în 2019, a ajuns în 2013 în finala de la Roland Garros, pe care a pierdut-o în faţa lui Rafael Nadal. În acel an, Ferrer a ajuns până pe locul 3 mondial.

Ferrer a câştigat şi trei ediţii ale Cupei Davis cu Spania şi a fost finalist la Turneul Campionilor 2007, fiind învins de Roger Federer.

David Nalbandian, care a activat între 2000 şi 2013, este considerat unul dintre cei mai mari jucători ai generaţiei sale. El a fost nevoit să se retragă înainte de vreme din cauza accidentărilor.

Argentinianul a fost finalist la Wimbledon în 2002 şi semifinalist la patru turnee de Grand Slam. De asemenea, a disputat trei finale de Cupa Davis, dar toate pierdute, conform Agerpres.