Apelativele „Domnişoară” şi „Doamnă” nu vor mai fi folosite de organizatorii de la Wimbledon în lista câştigătorilor turneului de Grand Slam de la Londra, a anunţat joi presa britanică.

WimbledonFoto: wimbledon.com

All England Lawn Tennis Club a folosit aceste apelative în faţa numelor campioanelor de pe tabloul feminin, dar nu a făcut acest lucru pentru bărbaţi.

Anul trecut, câştigătoarea turneului, australianca Ashleigh Barty a fost trecută drept „Domnişoara A. Barty”, în timp ce câştigătorul a fost prezentat ca „N. (pentru Novak) Djokovic”.

Potrivit Times, organizatorii celebrului turneu hotărâseră deja în 2019 să nu mai anunţe numele jucătorilor precedate de titluri de civilitate şi au luat decizia să facă acest lucru şi pentru palmares.

De asemenea, au optat pentru a nu folosi numele de căsătorie pentru campionii care au câştigat la Wimbledon. Astfel, americanca Chris Evert a fost trecută cu acest nume pentru victoria ei din 1976 dar a apărut pe lista pentru cea din 1981 drept „Madame J. M. Lloyd”, după căsătoria ei în 1979 cu tenismenul britanic John Lloyd. Acum apare în topurile acelui an sub numele de „C. Evert Lloyd”, scrie News.ro.