Sorana Cîrstea a câștigat primul set și a avut 2-0 la gameuri împotriva lui Sloane Stephens. De la acel moment, jocul sportivei noastre s-a prăbușit iremediabil: erori multe, neîncredere, probleme la aproape toate capitolele. Americanca, fostă finalistă la Paris (2018), a câștigat 12 gameuri la rând (!) și a obținut calificarea în turul al doilea de la Roland Garros (3-6, 6-2, 6-0).

Sorana CirsteaFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru participarea la ediția din 2022 a turneului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea va primi €84.000 şi 70 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În 2021, Cîrstea a fost eliminată în optimi, iar cea mai bună performanță de la Paris rămâne calificarea în sferturi, de la ediția din 2009.

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6, desfășurarea partidei din turul doi de la Roland Garros

Setul III

Sorana a pierdut 12 gameuri la rând și a fost eliminată în turul al doilea de la Roland Garros. Din păcate, de la 1-0 la seturi și 2-0 la gameuri, Cîrstea nu s-a mai regăsit: greșelile s-au înmulțit, a apărut neîncrederea, iar Stephens nu a mai cedat inițiativa (6-0 în decisiv).

Din păcate, căderea Soranei este tot mai pronunțată: greșelile s-au înmulțit, încrederea a dispărut, nici serviciul nu o mai ajută pe sportiva noastră. Americanca s-a distanțat la 4-0.

Sloane a început decisivul la serviciu și și-a trecut în palmares al șaptelea game la rând. Sorana nu poate opri seria americancei, continuă să piardă din precizie și forță mentală, iar Stephens domină tot mai autoritar decisivul (3-0).

Setul II

Stephens se impune încă o dată contra serviciului, iar setul al doilea îi revine de-o manieră categorică după ce a câștigat șase gameuri la rând. Americanca va începe decisivul aflându-se la serviciu.

Din păcate, erorile se înmulțesc în dreptul Soranei, în timp ce seria câștigătoare a lui Sloane ajunge la 5 gameuri consecutive. Limbajul corpului o trădează pe Cîrstea: pare să fi cedat deja setul, concentrarea trebuie să se mute pentru manșa decisivă.

Sloane dă drumul loviturilor, este inspirată în alegerea acestora, își construiește cu grijă punctele, iar acest pasaj de meci îi aparține: americanca își câștigă serviciul la zero, iar mai apoi reușește primul break din partidă (2-2).

Sorana domină situația și în debutul setului al doilea, sportiva noastră reușind al doilea break din acest meci. Început perfect de manșă pentru ocupanta locului 26 WTA. După ce a salvat o minge de rebreak, Cîrstea s-a desprins la 2-0.

Setul I

Sorana Cîrstea a servit precis într-un game atât de important, a dictat ritmul raliurilor și a reușit să câștige meritat primul set, scor 6-3.

Într-un game în care nu a mai servit la același nivel, Sloane Stephens a întâmpinat primele probleme. Sorana a trimis puternic și precis cu forehandul, iar la a treia tentativă a reușit să facă breakul (5-3). A avut însă nevoie și de puțin ajutor din partea adversarei: americanca a ratat un smash aparent la îndemână.

Începutul de meci este unul echilibrat, cele două sportive profitând din plin de avantajul serviciului. Au fost doar două mingi de break în primele șase gameuri (3-3), iar acestea au fost salvate, din fericire, de Sorana la scorul de 1-1.

O altă surpriză mare a avut loc pe tabloul feminin de simplu: Maria Sakkari, a patra favorită, a fost eliminată de Karolina Muchova (81 WTA), scor 7-6(5), 7-6(4).

Cel mai bun rezultat al Soranei la Paris a fost calificarea în sferturi la ediția din 2009.

Ocupantă a locului 64 în ierarhia mondială, Sloane Stephens a ajuns până în finală la Roland Garros, la ediția din 2018. Atunci, ea a fost învinsă de Simona Halep.

Sorana și Sloane s-au întâlnit o singură dată, în 2013, la Dubai, iar câștig de cauză a avut Cîrstea, scor 5-7, 6-3, 6-2.

În runda inaugurală, Cîrstea a trecut de Tatajana Maria (107 WTA), scor 6-3, 6-3.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.