Bianca Andreescu a debutat cu victorie la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, sportiva care reprezintă Canada reușind să revină după ce a fost condusă cu set și break de Ysaline Bonaventure.

Bianca AndreescuFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Aflată pe locul 168 în clasamentul mondial, sportiva din Belgia (care a ajuns pe tabloul pe tabloul principal după ce a trecut de calificări) a condus cu 6-3, 3-1, dar Andreescu (72 WTA) a jucat din ce în ce mai bine, a revenit în setul secund (7-5) și a defilat în decisiv (6-0).

În turul următor, Bianca se va duela cu elvețianca Belinda Bencic (favorită 14), după ce campioana olimpică de la Tokyo a trecut de Reka-Luca Jani (Ungaria, 145 WTA, lucky loser), scor 6-1, 6-1.

Andreescu și Bencic s-au mai întâlnit o singură dată: jucătoarea cu părinți români s-a impus cu 7-6(3), 7-5 în semifinalele US Open 2019 (competiție pe care a câștigat-o).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.