Revenit pe teren de aproape două luni, Dominic Thiem nu a reușit încă să obțină prima victorie. Austriacul a jucat finalele din 2018 și 2019 (pierdute în fața lui Nadal), dar a părăsit Roland Garrosul încă din turul întâi pentru al doilea an consecutiv, după ce a fost învins în trei seturi de Hugo Dellien.

Dominic ThiemFoto: Thibault Camus / AP - The Associated Press / Profimedia

Ajuns pe locul 194 în ierarhia ATP, Thiem a cedat după două ore de joc în fața bolivianului, scor 6-3, 6-2, 6-4.

Thiem a comis mult prea multe erori neforțate pe arena Simonne-Mathieu (42) și nu a reușit să pună probleme la retur (a terminat partida fără a avea vreo minge de break).

În runda următoare, Dellien (87 ATP) se va duela cu învingătorul partidei dintre portughezul Nuno Borges (126 ATP, venit din calificări) și rusul Karen Khachanov (24 ATP, favorit 21).

De știut:

  • Hugo Dellien se află la prima victorie în fața unui câștigător de Grand Slam (Dominic Thiem a câștigat US Open 2020).
  • Revenit pe 29 martie după accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte, Dominic Thiem a suferit a șaptea înfrângere din acest an (a câștigat doar un set din 16 jucate) și a 11-a consecutivă.

  • Ultima victorie a austriacului datează din 12 mai 2021: 3-6, 7-6(5), 6-0 vs Marton Fucsovics, în turul secund al Mastersului de la Roma.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.