Carlos Alcaraz l-a învins pe Rafael Nadal în sferturile Mastersului de la Madrid, iar deţinătorul recordului de trofee de Grand Slam (21) a avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului său compatriot.

Carlos AlcarazFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz, capabil să îl învingă și pe Novak Djokovic

„Regele zgurii” consideră că jucătorul în vârstă de 19 ani are armele necesare pentru a se impune în fața oricăui adversar.

„Este evident că el este unul dintre urmașii mei, pentru că are 19 ani, iar eu am aproape 36. Vom vedea dacă acest schimb se va întâmpla acum. Sunt fericit pentru el în acest sens.

A fost mai bun decât mine în diverse momente ale jocului și trebuie să mă îmbunătățesc. După cum am mai spus zilele astea, nu este nimic care să nu fie logic în acest rezultat.

Accept acest eșec natural, calm și cu certitudinea că există o cale de urmat pentru următoarele două săptămâni și jumătate, pentru a ajunge cu opțiuni reale la Roland Garros.

Astăzi este o înfrângere ușor de digerat pentru că știam pentru ce vin aici. Dar nu-i iau din credit lui Carlos și îi urez numai bine pentru tot restul turneului.

Nu pot prezice viitorul. Va juca unul dintre cei mai buni jucători din istorie împotriva unui tânăr de foarte mare nivel. Carlos poate câștiga, dar este adevărat că poate avea scăderea pe care a avut-o în setul doi.

Carlos joacă foarte mult în funcția de starea de spirit și cand îi crește adrenalina este practic de neoprit. Are nivelul să bată pe oricine” - Rafael Nadal la conferința de presă, citat de Marca.

La doar 19 ani, Alcaraz l-a învins pe Rafael Nadal (6-2, 1-6, 6-3) și s-a calificat în semifinalele competiției de la Caja Magica. după un meci de două ore şi 28 de minute.

Pentru un loc în finală, Carlos se va duela cu Novak Djokovic, liderul ierarhiei mondiale.