Emma Răducanu (11 WTA) și-a asigurat fără emoții un loc în optimile turneului de la Madrid. Campioana de la US Open s-a impus în două seturi în fața Martei Kostyuk (60 WTA), sportivă care o elimina la finalul lunii octombrie în sferturile competiției de la Cluj-Napoca.

Emma RaducanuFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma a avut nevoie de o oră și trei minute de joc pentru a-și lua revanșa în fața Martei, scor 6-2, 6-1 (jucătoarea din Ucraina a câștigat cu același rezultat la Transylvania Open).

Răducanu (favorită 9) va întâlni o altă ucraineancă în runda următoare, după ce Anhelina Kalinina (37 WTA) a furnizat surpriza zilei învingând-o categoric pe Garbine Muguruza (7).

Tot duminică, Leylah Fernandez (adversara Emmei Răducanu din finala US Open) a fost învinsă de elvețianca Jil Teichmann, scor 6-4, 6-4.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.