Într-un interviu pentru Forbes, Patrick Mouratoglou atinge mai multe subiecte de actualitate, printre acestea fiind și modul în care a ajuns să o antreneze pe Simona Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Îi lipsea tenisul și a acceptat oferta Simonei Halep

Antrenorul francez spune că a acceptat să o pregătească pe Halep pentru că îi lipsea mult tenisul. Mouratoglou nu se mai afla în circuitul mondial de luni bune, de la ultimul meci jucat de Serena Williams (abandonul de la Wimbledon 2021).

În aceste condiții, Patrick a acceptat oferta Simonei, cea care se pregătea oricum la el la academia de lângă Nisa.

„Este un capitol nou în cariera mea de antrenor (n.r. să o antreneze pe Simona Halep). În ultimele luni am realizat cât de mult îmi lipsește antrenoratul.

Este pasiunea vieții mele și simt că mai am încă multe de oferit. Simona a venit la Academie pentru a se antrena, iar de aici totul a decurs cum am comunicat” - Patrick Mouratoglou, pentru Forbes.

Ultima dată, Simona Halep a colaborat cu antrenorii Adrian Marcu și Daniel Dobre, dar a luat decizia de a se separa de aceștia după Australian Open 2022.

În toamna lui 2021, Halep anunțase pe rețelele sociale că a pus capăt colaborării de lungă durată cu Darren Cahill.

Simona Halep va debuta la Madrid sub comanda lui Patrick Mouratoglou

În perioada 28 aprilie - 7 mai, la Madrid va avea loc turneul de categorie WTA 1000, aceasta urmând să fie prima competiție unde Simona Halep îl va avea în lojă pe antrenorul Patrick Mouratoglou.

Fosta lideră WTA a câștigat în două rânduri turneul spaniol, la edițiile din 2016 și 2017.

Unde ar trebui să joace Halep în următoarele săptămâni:

Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.

Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000).

Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.

S-a zvonit că Mouratoglou îl va antrena pe Novak Djokovic

În circuitul mondial au existat zvonuri conform cărora Patrick Mouratoglou va urma să-l pregătească pe Novak Djokovic.

Francezul a făcut lumină și în acest caz, el spunând că nu a fost nimic adevărat.

„Da, le-am auzit și eu (n.r. zvonurile), dar nu. Nu voi fi antrenorul lui Novak. Am un angajament cu alți profesioniști și atâta timp cât acesta este în vigoare nu pot antrena cu normă întreagă jucători atât de importanți precum Djokovic”, a punctat Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Alături de cine se antrenează Simona Halep la Madrid