Americanca Alison Riske s-a impus cu 18-16, vineri, în cel mai lung tiebreak din istoria Billie Jean King Cup şi a câştigat meciul cu ucraineanca Dayana Yastremska din barajul pentru turneul final al competiției.​

Alison Riske si Dayana Yastremska, cel mai lung tiebreak din istoria FedCupFoto: Eakin Howard / Getty images / Profimedia

34 de puncte, 30 de minute a durat cel mai lung tiebreak la simplu din istoria competiţiei care se numea FedCup înainte de 2021.

Alison a adus primul punct echipei sale după ce a câștigat meciul cu 7-6(16), 7-5.

Reprezentativa SUA conduce cu 2-0 după prima zi a întâlnirii, după ce Jessica Pegula a învins-o pe Katarina Zavatska, scor 6-2, 6-1.

În timp ce tiebreakul lor este cel mai lung jucat vreodată de două jucătoare în Cupa BJK, cel al unui meci de dublu a durat şi mai mult, potrivit Federaţiei Internaţionale de Tenis. Era în 2004, când competiţia se numea încă FedCup: indiencele Manisha Malhotra şi Sania Mirza au câştigat un tiebreak cu 21-19 în detrimentul uzbecelor Vlada Ekshibarova şi Ivanna Israilova, în timpul unui meci de calificare pentru zona asiatică la Tashkent.

Federaţia Americană de Tenis a anunţat că o parte din veniturile din bilete vor fi donate unei asociaţii care ajută Ucraina, ţinta din 24 februarie a unei invazii militare ruse.