Horia Tecău nu-și mai vede capul de probleme înainte de meciul cu Polonia din FedCup (Billie Jean King Cup), noul căpitan nejucător al României pierzând încă o jucătoare înainte de confruntarea cu Iga Swiatek și colegele sale.

Horia TecăuFoto: Hotnews

Monica Niculescu a fost testată pozitiv cu Covid-19, iar acum se află în izolare.

Forțat de împrejurări, Horia Tecău a convocat-o și pe Andreea Mitu. În acest moment, căpitanul nejucător se bazează pe patru sportive: Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Andreea Prisăcariu și Andreea Mitu.

Simona Halep (20 WTA) a fost prima care a declarat forfait, Jaqueline Cristian (70 WTA) este accidentată de ceva vreme, Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a retras din naționala României, iar Gabriela Ruse (56 WTA) și Raluca Olaru (42 WTA la dublu) sunt ultimele pe lista indisponibilelor.

Polonia, condusă de Iga Swiatek, lidera WTA

Polonia se va prezenta la meciul cu România cu o echipă din care nu va lipsi Iga Swiatek (1 WTA). Mai fac parte din lot Magda Linette (58 WTA la simplu şi 26 la dublu), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA la dublu) şi Maja Chwalinska (265 WTA). Căpitan nejucător este Dawid Celt.

De știut:

  • Meciurile din cadrul întâlnirii dintre Polonia și România vor avea loc pe 15 și 16 aprilie, la Centrum Sportu din Radom. Partidele vor fi LiveText pe HotNews.ro.
  • Câștigătoarea va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.
  • Învinsa va disputa un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.