Michael Kouame, jucător de tenis în vârstă de 15 ani, şi-a cerut scuze după ce şi-a pălmuit adversarul în primul tur al turneului de juniori de la Accra, subliniind că a fost insultat tot meciul de către public.

HotNews.roFoto: Hotnews

Francezul a pierdut meciul disputat împotriva lui Raphael Nii Ankrah (16 ani - Ghana), iar la finalul partidei a avut un mod aparte de a-și saluta adversarul.

A lăsat racheta sprijinită de fileu, cu dreapta și-a salutat adversarul, iar cu stânga l-a pălmuit.

A urmat o îmbrânceală generală la care au participat membrii familiilor celor doi sportivi.

Michael Kouame, explicații după ce și-a pălmuit adversarul

Într-un mesaj postat miercuri pe reţelele de socializare, Kouame a explicat că a clacat „după un meci extrem de frustrant şi dificil”, în timpul căruia spune că a fost insultat de publicul care l-a susţinut pe jucătorul local.

„În timpul meciului, am fost abuzat verbal în mod repetat de multe persoane din public, inclusiv insulte la adresa mamei mele; dar asta nu îmi scuză comportamentul. Regret sincer gestul meu”, a spus Kouame.

Francezul recunoaşte că a greşit şi că gestul său a fost „complet inacceptabil”.

„Accept toate consecinţele din partea federaţiei internaţionale. Voi folosi această perioadă pentru a vedea cum pot gestiona mai bine astfel de situaţii în viitor, într-un mod care să reflecte adevărata mea personalitate”, a conchis sportivul.

Federaţia Internaţională (ITF) de care depinde circuitul de juniori nu a anunţat oficial o sancţiune în acest caz, scrie News.ro.