​Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami, poloneza trecând în două seturi de Petra Kvitova (32 WTA, fostă ocupantă a locului 2 mondial).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul cu Kvitova (favorită 28) a durat doar o oră și 17 minute, poloneza impunându-se cu 6-3, 6-3.

A fost a 15-a victorie consecutivă pentru Iga, sportivă care începând de luni (n.r. 4 aprilie) va fi noua lideră a ierarhiei WTA după retragerea lui Ashleigh Barty din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

În vârstă de 20 de ani, Swiatek a câștigat deja în acest sezon turneele de la Doha și Indian Wells.

Dacă va cuceri trofeul la Miami, poloneza va fi doar a patra jucătoare care bifează "Sunshine Double" (n.r. Indian Wells şi Miami), după Steffi Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

În semifinale, Swiatek o va întâlni pe americanca Jessica Pegula (cap de serie numărul 16 la Miami).

„Vreau să mă folosesc cât mai mult de încrederea pe care am dobândit-o începând cu turneul de la Doha. Sunt pe val, simt asta, și vreau să rămân în această stare cât mai mult timp.

A fost un meci greu cu Petra, e o legendă a tenisului, dar am jucat bine. Sunt fericită că sunt sănătoasă și că pot evolua împotriva unor astfel de jucătoare mari” - Iga Swiatek, la finalul partidei cu Kvitova, potrivit wtatennis.com.

WTA Miami, programul semifinalelor

Belinda Bencic (28 WTA) vs Naomi Osaka (77 WTA)

Jessica Pegula (21 WTA) vs Iga Swiatek (2 WTA).

Iga Swiatek vs Petra Kvitova, rezumatul partidei