Iga Swiatek este jucătoarea momentului în tenisul mondial: sportiva din Polonia a câștigat al cincilea titlu al carierei, după ce s-a impus la Indian Wells. În finala competiției de categorie "WTA 1000", poloneza a învins-o duminică pe Maria Sakkari (Grecia, 6 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Cap de serie numărul 3, Swiatek a avut nevoie de o oră și 20 de minute pentru a trece de a șasea favorită a turneului, scor 6-4, 6-1.

Iga a ajuns la 11 victorii consecutive în circuitul WTA (a câștigat două turnee WTA 1000). La Doha, Swiatek le-a învins pe Viktorija Golubic), Daria Kasatkina, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari și Anett Kontaveit, iar la Indian Wells a trecut de Anhelina Kalinina, Clara Tauson, Angelique Kerber, Madison Keys, Simona Halep și Maria Sakkari.

Grație succesului din deșertul californian, Iga Swiatek va urca până pe locul 2 în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Maria Sakkari va înregistra un salt de trei locuri și va ajunge pe 3.

În vârstă de 20 de ani, Swiatek mai are în palmares titlurile de la Roland Garros (2020), Roma, Adelaide (2021) și Doha (2022). Ea a mai jucat finala la Lugano (2019 - pierdută).

Rezultatele înregistrate de Iga Swiatek în 2022

Indian Wells - Campioană

Doha - Campioană

Dubai - Optimi

Australian Open - Semifinale

Adelaide - Semifinale.