Alexandr Dolgopolov, fost jucător important în circuitul ATP, luptă la Kiev pentru a apăra Ucraina. Într-un interviu recent, el a adresat cuvinte dure organizatorilor de la Roland Garros după decizia luată în favoarea sportivilor ruși.

Alexandr DolgopolovFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

A 27-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Într-un interviu acordat luni postului de televiziune RTL, Dolgopolov a declarat că organizatorii de la Roland Garros nu ar trebui să permită jucătorilor ruşi să participe la acest Grand Slam.

„Organizatorilor de la Roland-Garros le lipseşte curajul. Sincer, nu este suficient să spunem că suntem împotriva războiului. Este un război împotriva naţiunii noastre, care ne afectează civilii.

Am mai spus: tenisul are o poziţie laşă. Cred că lumea tenisului ia decizii lipsite de curaj. Rusia trebuie interzisă din ceea ce este condus de lumea liberă. Sportivii lor trebuie să-şi condamne guvernul, să recunoască faptul că acestea sunt crime în masă" - Alexandr Dolgopolov.

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a indicat că la Roland-Garros (22 mai - 5 iunie) nu le va fi interzisă prezenţa jucătorilor ruşi, printre care se află și Daniil Medvedev sau Andrey Rublev.

Alexandr Dolgopolov, în luptă pentru țara sa

În vârstă de 33 de ani, Dolgopolov este la Kiev și își ajută țara în fața invadatorilor ruși. El a învățat să tragă cu arma în Turcia și susține că nu îi este frică de armata rusă.

Dolgopolov a fost cel mai sus pe locul 13 în ierarhia ATP (ianuarie 2012), iar în carieră a câștigat trei titluri (Umag 2011, Washington 2012, Buenos Aires 2017). A adunat din premii $ 7.125.771. Ultimul meci al jucătorului din Ucraina datează din 2018.

La turneele de Grand Slam, cel mai bun rezultat l-a înregistrat, în 2011, în Australia, când a trecut, printre alţii, de Jo-Wilfried Tsonga şi de Robin Soderling, atunci pe locul 4 în lume, calificându-se în sferturile de finală.​