România este condusă cu 2-0 de Spania în întâlnirea din barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis. Al doilea punct al ibericilor a fost adus de Carlos Alcaraz (19 ATP), care s-a impus în fața lui Marius Copil (261 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Supranumit "noul Nadal", Alcaraz (18 ani) a avut nevoie de o oră și 32 de minute pentru a obține victoria, scor 6-4, 6-3.

Se vor juca sâmbătă, de la ora 12:00 (ora României):

Alejandro Davidovich Fokina / Pedro Martinez vs Nicolae Frunză / Horia Tecău

Roberto Bautista Agut vs Marius Copil

Carlos Alcaraz vs Gabi Adrian Boitan.

Din echipa României mai fac parte Nicolae Frunză (617 ATP), Ştefan Paloşi (615 ATP) şi Horia Tecău (17 ATP la dublu). Căpitan nejucător este Gabriel Trifu, iar antrenor este Andrei Mlendea.

Lotul Spaniei este completat de Pablo Carreno Busta (16 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP), Pedro Martinez (50 ATP), căpitan fiind Sergi Bruguera.

De știut:

  • Spania, care a cucerit de şase ori Salatiera de Argint, conduce cu 3-1 în meciurile directe cu România.

  • Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.