Simona Halep nu a fost suficient de agresivă pentru a putea dicta ritmul partidei, iar Caroline Garcia nu a așteptat prea mult pentru a se instala la conducerea meciului. Simona a stat prea departe de baseline, permițându-i adversarei să fie în control. Franțuzoaica (76 WTA - wildcard) s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-3, și a obținut meritat calificarea în turul al doilea de la WTA Doha. Meciul a durat o oră și 33 de minute.

Simona HalepFoto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Doha, Simona va primi 10.820 de dolari și un punct WTA în ierarhia de simplu.
  • Halep a câştigat WTA Doha în 2014 şi 2019.
  • Pentru fosta lideră a ierarhiei mondiale urmează participarea la Indian Wells și Miami (turnee care vor avea loc în luna martie).

Simona Halep vs Caroline Garcia 4-6, 3-6 în turul întâi de la Doha

3:6 Caroline face încă o dată pasul la fileu, iar punctul îi revine: atingere fină pe un voleu. Sunt trei mingi de meci, Garcia a servit cu multă încredere. Franțuzoaica se impune meritat, a fost jucătoarea mai bună astăzi.

3:5 Caroline are multă încredere, lovește variat și câștigă punctul cu o scurtă de efect. Garcia atacă precipitat pe un retur (30-15). Franțuzoaica trimite încă o lovitură direct câștigătoare. Simona revine cu ajutorul serviciului (40-30). Halep își câștigă serviciul, iar acum va avea o ultimă șansă în acest meci de a face un break.

2:5 Garcia se folosește foarte bine de avantajul primului serviciu. Simona stă prea în spate și nu poate să o scoată pe Garcia din zona de confort. Un raliu epuizant îi revine franțuzoaicei. Caroline servește foarte bine la exterior, cu mult kick, iar scorul este acum de 5-2 în favoarea franțuzoaicei.

2:4 Simona se poate auzi spunând după ce ratează o lovitură că nu simte mingea. Caroline își vede de treabă și adună puncte. La 30-30, Halep este inspirată: alege o dreaptă inside-in. Revine însă Garcia cu un retur direct câștigător. În cele din urmă, Simona câștigă gameul de serviciu.

1:4 De pe culoarul de dublu, Simona încearcă o lovitură în lungul liniei. Nu îi iese, iar apoi se enervează puțin pe rachetă. Halep lovește numai din deplasare, Caroline joacă bine din punct de vedere tactic. Garcia simte foarte bine un contre-pied, iar gameul îi revine. Franțuzoaica conduce acum cu 4-1.

1:3 Simona are neapărată nevoie de acest game, pentru a rămâne cât de cât aproape de adversară. Din fericire, Caroline greșește destul de mult, forțează și atunci când nu este cazul. Este un game la zero câștigat de Simona.

0:3 Încă un game maraton, Simona a avut deja patru mingi de break. Halep atacă cu reverul pe partea mai înaltă a fileului, dar mingea rămâne în plasă. Franțuzoaica este mai inspirată în momentele importante, iar acum ea s-a desprins la 3-0 în setul al doilea.

Garcia a câștigat 11 din ultimele 15 puncte jucate. Este cât se poate de evident că Simona se află în dificultate. Caroline greșește încă o dată de pe mediană, dar anulează mingea de break cu un as (al cincilea din meci). Prea departe de linia de fund, Simona este dominată în raliu, iar mingea de break este anulată de franțuzoaică.

Nici a doua minge de break nu este fructificată: Garcia a servit puternic și precis. De această dată, fileul o ajută pe Halep. Din defensiivă, Caroline trimite un slice de forehand impecabil: egalitate. Până la urmă, Garcia se desprinde la 3-0.

0:2 Simona atacă previzibil, iar Caroline face excelent tranziția din defensivă în ofensivă. Urmează și o dublă greșeală (0-30). Sunt trei mingi de break pentru Garcia. Franțuzoaica se impune contra serviciului, iar acum conduce cu 2-0. Moment greu pentru Simona.

0:1 Caroline a început cu serviciul setu al doilea. Simona încearcă pe cât posibil să nu deschidă ungiurile, Garcia a accelerat foarte bine de pe ambele părți astăzi. Este în mod evident jucătoarea mai puternică din punct de vedere fizic. Caroline trece în avantaj și în al doilea set.

4:6 Caroline lovește puternic de la retur, însă comite și destule erori. Între timp, Simona reușește al patrulea as din meci. O bună jucătoare de dublu, Caroline se impune de la fileu: voleu stop de forehand. Minge de set pentru Garcia: dreaptă inside-out de efect. Din păcate, Simona încheie setul cu o dublă greșeală. Caroline se impune cu 6-4 după 51 de minute de joc.

4:5 Caroline greșește mult de pe mediană, atunci când Simona nu îi deschide unghiurile (30-30). Garcia servește însă puternic, iar apoi închide schimbul la următoarea lovitură. Franțuzoaica trece încă o dată în avantaj pe tabelă: are 5-4. Presiunea se mută pe serviciul Simonei.

4:4 Simona sevește cu mingi noi și începe cu o dublă greșeală. Își găsește însă ritmul de la lansare și câștigă un game important. Este 4-4.

3:4 Sunt destule erori până în acest moment. Garcia își trece în cont al treilea as. Simona încearcă un nou passing, dar de această dată Caroline găsește un voleu precis de forehand. Halep face primul punct la 40-0 pentru adversară. Franțuzoaica trece din nou în avantaj.

3:3 Debut bun de game pentru Simona, puncte câștigate ceva mai ușor (30-0). Halep restabilește egalitatea, a fost gameul cel mai scurt al partidei.

În total, au fost salvate până acum 11 mingi de break.

2:3 Simona se agață de fiecare minge, stă în schimburi cât mai mult, iar Caroline greșește până la urmă. Este un nou game interminabil. Franțuzoaica are noroc în două rânduri cu banda fileului. Halep a avut două mingi de break, dar Garcia a reușit să se impună până la urmă.

2:2 Simona nu are un game un început de game prea bun, iar Garcia ajunge să aibă două mingi de break (15-40). Cumva, Halep reușește să revină, își adună gândurile și egalează situația de pe tabelă. Este 2-2. Nu a fost însă un game lipsit de emoții.

1:2 Simona stă aproape de linia de fund, lovește mingea din urcare și pune presiune. Caroline are ceva probleme cu primul serviciu, dar din păcate atacul Simonei rămâne în plasă (30-30). Halep reușește un passing superb cu ajutorul unui slice de forehand. Minge de break. Garcia servește aspru, iar mingea de break a fost salvată. Un nou game interminabil, debut echilibrat de meci. Se joacă de 15 minute și nu s-a încheiat nici măcar al treilea game.

Simona nu a reușit să fructifice nici a doua minge de break. Halep produce un nou passing de efect pe o venire a lui Caroline la fileu. Un duel de pe mediană îi revine Simonei, dar nici de această dată nu vine breakul.

În cele din urmă, Caroline câștigă un game maraton: a făcut pasul la fileu, iar voleul drive de forehand a fost decisiv.

1:1 Garcia pune presiune pe al doilea serviciu al Simonei (moale, previzibil). Caroline face pasul la fileu, execută foarte bine o scurtă și apare prima șansă de break a partidei. Halep salvează situația cu un serviciu puternic. Din nou probleme pe al doilea serviciu: retur direct câștigător al franțuzoaicei. Este anulată și a doua șansă de break. Game dificil de serviciu pentru jucătoarea noastră. Simona salvează un game în care a fost nevoită să salveze patru mingi de break...

0:1 A început partida cu Garcia la serviciu. Vântul bate destul de puternic, rămâne de văzut care dintre cele două jucătoare se va putea adapta mai ușor condițiilor. Caroline reușește și primul as al partidei. Franțuzoaica bifează și al doilea as și închide gameul înainte ca acesta să se complice.

Marija Cicak este arbitrul din scaun al confruntării. Sunt 23 de grade Celsius la Doha. Vântul bate cu 22 de km/oră.

Halep și Garcia se află la încălzire, meciul va începe în curând.

Organizatorii s-au decis până la urmă să dea drumul meciului dintre Simona și Caroline. Decizia de a întârzia meciul a fost una ciudată, Martincova vs Svitolina nu se joacă pe aceeași arenă...

Halep vs Garcia va avea loc după încheierea partidei dintre Tereza Martincova și Elina Svitolina (este 1-1 la seturi). Este o decizie cel puțin ciudată a organizatorilor. Partida dintre Simona și Caroline este prima a zilei de pe arena centrală.

Simona Halep - Caroline Garcia 7-2

2022, Doha: 6-4, 6-3 pentru Garcia

2021, Miami: 3-6, 6-4, 6-0 pentru Halep

2019, Fed Cup: (6)6-7, 6-3, 6-4 pentru Halep

2018, Montreal: 7-5, 6-1 pentru Halep

2018, Roma: 6-2, 6-3 pentru Halep

2017, Turneul Campioanelor: 6-4, 6-2 pentru Halep

2017, Beijing: 6-4, 7-6(3) pentru Garcia

2017, Toronto: 6-4, 6-2 pentru Halep

2016, Sydney: 6-4, 2-6, 6-1 pentru Halep.

Caroline Garcia: 28 de ani, născută la Saint-Germain-en-Laye, Franța. Are 1.77 metri și cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 4 (10 septembrie 2018). A câștigat din tenis $11,450,651. Are în palmares șapte titluri WTA (Bogota 2014, Strasbourg 2016, Wuhan, Beijing 2017, Tianjin 2018, Nottingham 2019), iar în prezent se află pe locul 76 mondial.

WTA Qatar se dispută în perioada 20-26 februarie și face parte din categoria "WTA 1000". Are loc pe suprafață hard și are premii totale în valoare de $2.331.698. Campioana en-titre este Petra Kvitova (2021), iar Simona Halep a cucerit trofeul la ediția din 2014.