Simona Halep a ajuns fără prea mari probleme în sferturile de la WTA Dubai, ocupanta locului 23 din ierarhia WTA trecând cu 6-3, 6-2 de compatrioata Gabriela Ruse. După meci, fosta lideră mondială a afirmat că a început să îi se uite la mai multe meciuri de tenis și să își analizeze personal adversarele (aceasta sarcină îi revenea în trecut antrenorului Darren Cahill) și a povestit ce a făcut înaintea meciului din optimi (a început aproape de ora locală 22:00).

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

"A fost un meci greu. Şi din punct de vedere psihic, pentru că este foarte târziu, a trebuit să aşteptăm toată ziua să jucăm. Ea este o luptătoarea foarte bună, loveşte foarte tare mingea, aşa că nu e uşor să joci împotriva ei. Dar am mai jucat cu ea de câteva ori şi ştiu ce trebuie să fac. Sunt foarte mulţumită de victorie şi sper ca data viitoare să joc mai bine.

Îmi amintesc că am avut o atmosferă grozavă (la precedentul meci cu Ons Jabeur, la Dubai 2020) şi a fost o plăcere să joc în faţa voastră şi să lupt până la final, sper să nu mai jucăm 7-6 în decisiv, dar o să dau tot ce am mai bun, să încerc să joc cel mai bun tenis.

M-am uitat la câteva partide (înaintea meciului cu Ruse), bineînţeles, pentru că a început să-mi placă mai mult tenisul şi mă simt bine privindu-l, m-am răcorit în cameră, am ieşit un pic pe afară, să iau aer curat, şi să mă concentrez asupra mea. Nimic special, e destul de plictisitor să aştept 5-6 ore înainte de meci" - Simona Halep, la interviul de pe teren, citată de News.ro.

De știut:

  • Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 17.500 de dolari şi 100 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Pentru prezența în optimi, Gabriela Ruse va primi 9.000 și 55 de puncte WTA.

  • Pentru un loc în semifinale, Halep se va duela cu Ons Jabeur (10 WTA, favorită), care a trecut de Jessica Pegula (14 WTA), scor 6-3, 6-1.

  • Simona Halep şi Ons Jabeur s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA. În 2020, tot la Dubai, în turul al doilea, românca a câştigat cu 1-6, 6-2, 7-6(7). În 2018, în primul tur de la Beijing, Halep s-a accidentat și a abandonat după primul set (pierdut cu 1-6).

  • Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la WTA Dubai

Turul I: 6-2, 6-4 vs Alison Riske

Turul II: 6-3, 6-2 vs Gabriela Ruse

Sferturi: Ons Jabeur

Semifinale: Petra Kvitova / Jelena Ostapenko

Finala: Jil Teichmann / Veronika Kudermetova / Marketa Vondrousova / Dayana Yastremska.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 14-19 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $703,580. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit ibericei Garbine Muguruza.