Novak Djokovic a oferit pentru BBC prima declarație de presă de după scandalul expulzării din Australia. Printre alte subiecte, liderul mondial a comentat și despre finala dintre Nadal și Medvedev de la Australian Open și a surprins atunci când a spus că în familia sa Rafa a avut un fan.

Novak DjokovicFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Întrebat despre finala epică dintre Nadal și Medvedev (câștigată de spaniol după ce a fost condus cu 2-0 la seturi), Nole a răspuns că i-a fost greu să urmărească meciul, iar asta pentru că și-ar fi dorit să fie el pe Rod Laver Arena și să joace cu trofeul pe masă.

Sârbul a completat spunând că nu a avut vreun favorit în finala Australian Open și că în familia sa părerile au fost împărțite.

"Nu mi-a fost deloc ușor să urmăresc finala, am fost imparțial. Nu am putut să susțin pe cineva pentru că îmi doream atât de mult să fiu eu în situația de a lupta pentru trofeu.

Cu toate acestea, familia mea a fost implicată: soția mea (n.r. Jelena) a ținut cu Daniil, iar fiul meu (n.r. Ștefan) a sărit la fiecare punct câștigat de Rafa" - Novak Djokovic pentru BBC.

De asemenea, liderul ierarhiei ATP a mai spus că fiul său l-a întrebat când va avea loc următorul turneu la care să participe amândoi (Djokovic și Nadal). Motivul: micul Ștefan își dorește o fotografie cu Rafa. "Sunt sigur că acest lucru este posibil", a adăugat Nole făcând referire la dorința fiului său.

Djokovic a jucat ultimul meci oficial pe 3 decembrie 2021, atunci când l-a învins pe Maric Cilic (6-4, 6-2) în Cupa Davis.

Sârbul și ibericul s-au întâlnit de 58 de ori în circuitul ATP, iar scorul este de 30-28 în favoarea lui Djokovic.

Nole s-a impus la ultimul meci direct: semifinala de la Roland Garros din 2021, scor 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.

Djokerul nu a jucat vreun meci oficial în 2022, iar primul turneu la care și-ar putea face apariția este ATP Dubai (de categorie "500" - debutează pe 21 februarie).

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20

S-ar putea să te intereseze și:

Novak Djokovic rupe tăcerea - Sacrificiul imens pe care este dispus să-l facă pentru a nu se vaccina împotriva Covid-19