Rafael Nadal şi-a expus în muzeul său din Manacor (Mallorca) trofeul "Norman Brookes" pe care l-a câştigat duminica trecută la Australian Open, adjudecându-şi al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, informează agenţia EFE.

Rafael Nadal, campion la Australian OpenFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Salutare tuturor. Sunt deja aici, la academie şi la muzeu. Nu ştiţi cât sunt de încântat să pun acest trofeu în vitrină, într-un loc foarte special pentru mine. Aici va rămâne pentru oricine doreşte să-l vadă. O îmbrăţişare tuturor şi mii de mulţumiri pentru tot sprijinul acordat", a spus Nadal într-o înregistrare video difuzată vineri.

Nadal se află într-o scurtă vacanţă în oraşul său natal, înainte de a decide dacă va participa la turneele de la Acapulco (21-26 februarie) şi Indians Wells (7-20 martie).

Consiliul municipal din Manacor plănuieşte să organizeze în următoarele zile o recepţie oficială în onoarea lui Nadal, pentru triumful său la Melbourne.

Considerat cel mai bun sportiv spaniol din toate timpurile, Nadal a fost numit "Fiul Preferat al lui Manacor în 2010", cea mai înaltă distincţie pe care municipalitatea din Manacor o poate acorda unei persoane în viaţă, scrie Agerpres.

Începând din 2005, Nadal a cucerit 21 de trofee de Grand Slam: Roland Garros (13), US Open (4), Wimbledon (2) şi Australia (2).

De la inaugurarea sa, în 2016, muzeul cu trofeele lui Nadal, situat lângă academia de tenis a jucătorului de la Manacor (Mallorca), a fost vizitat de mii de persoane.

Rafael Nadal a triumfat duminica trecută la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, (5)6-7, 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares.

Nadal a obţinut al doilea său titlu la Australian Open după cel din 2009.