Dylan Alcott, în vârstă de 31 de ani, a decis să pună punct carierei sale după ce a pierdut, joi, finala Australian Open rezervată sportivilor în scaun cu rotile. Sportivul a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de după partidă, mai ales după ce a citit mesajul de susținere al lui Andy Murray.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sper că nu îl deranjează că vă spun, dar Andy Murray tocmai mi-a trimis un mesaj: «Nu ştiu dacă mă exprim bine, dar eşti un rock star absolut, o sursă de inspiraţie. Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai făcut»", a citit australianul, extrem de emoţionat de cuvintele transmise de fostul număr 1 mondial.

Murray a fost de cinci ori finalist la Melbourne, dar niciodată câştigător.

"Îmi vine să plâng. E special...Ce drăguţ. Nu credeam că se va întâmpla vreodată. E tare, chiar foarte tare. Este chiar mai bine decât să câştigi un turneu. Este o legendă a sportului care se interesează de tenisul în scaun cu rotile. Dacă este ceva bun pentru o persoană ca el, atunci trebuie să fie un lucru bun pentru toată lumea”, a continuat Dylan Alcott.

Alcott se va dedica, după retragere, ajutorării persoanelor cu dizabilităţi: "Scopul meu este să schimb percepţiile, astfel încât oamenii cu dizabilităţi să poată trăi viaţa pe care o merită, nu doar în sport, ci şi la locurile de muncă, în educaţie, la cinema, televiziune, întâlniri, să meargă în baruri, la festivaluri", a spus el.

Alcott, care a fost operat de o tumoră la coloana vertebrală încă din primele săptămâni de viaţă, este câştigător a tuturor celor patru Grand Slam-uri, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, la tenis în scaun cu rotile, dar este şi medaliat olimpic cu aur şi argint la baschet în scaun cu rotile, conform News.ro.