Michael Venus, unul dintre adversarii lui Nick Kyrgios din sferturile probei de dublu de la Australian Open, a lansat un atac dur la adresa acestuia, susținând că sportivul australian "este un idiot absolut cu mentalitatea unui copil de 10 ani".

Nick KyrgiosFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Venus şi partenerul său de dublu, germanul Tim Puetz, favoriţi şase, au fost învinşi marţi de perechea australiană Nick Kyrgios/Thanasi Kokkinakis cu 7-5, 3-6, 6-3, dar după meci neozeelandezul a fost foarte critic la modul în care publicul local i-a susţinut pe favoriţii săi şi la conduita celor doi jucători australieni.

'Va avea întotdeauna fani şi o va face întotdeauna într-un mod în care ei îl favorizează, dar, la sfârşitul zilei, este un idiot absolut. În ceea ce priveşte maturitatea, poţi vedea de ce nu s-a ridicat niciodată la nivelul aşteptărilor lui şi oamenii nu îl vor vedea niciodată aşa.

Fiind generos, are maturitatea unui copil de zece ani. Este de necrezut, poate să spargă mingea şi să lovească un copil, iar apoi doar pentru că îi dă racheta copilului, oamenii spun că este un tip bun'', a declarat Venus într-un interviu pentru postul de televiziune din ţara sa, 1News.

Venus, 34 ani, a considerat că fanii locali au depăşit orice limită şi că unii spectatori au făcut comentarii despre el şi familia lui în timp ce se pregătea să servească: ''S-a simţit ca un circ şi nu un meci de tenis. Între servicii, ei incitau mulţimea, îndemnându-i să-i încurajeze în asemenea momente. Nu cred că se poate aşa ceva''.

VIDEO Australian Open: Nick Kyrgios, gest necugetat - A făcut un copil să plângă

Kyrgios, care nu a răspuns încă acestor critici dure, va juca joi alături de Kokkinakis contra perechii Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina) în semifinale.

Interesul pentru această semifinală l-a determinat pe directorul turneului, Craig Tiley, să reprogrameze partida de pe Kia Arena pe Rod Laver Arena, cu o capacitate de aproape 15.000 locuri, conform Agerpres.