Calificată în turul al treilea de la Australian Open după o evoluție aproape perfectă din punct de vedere tactic (6-2, 6-0 vs Beatriz Haddad Maia), Simona Halep a declarat că se bucură mai mult de tenis decât o facea în trecut. A 14-a favorită a competiției de la Melbourne a fost "adoptată" de australieni (a fost întrebată dacă îi place să i se spună ) și a vorbit despre atitudinea sa față de sport după ce s-a măritat.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Întrebată ce a mâncat de când a venit în Australia de câştigă toate meciurile, şapte până acum, Halep a răspuns: "Mănânc acelaşi lucru de când am venit aici. De patru săptămâni, mănânc numai şuncă şi brânză şi câteva ouă. A fost dificil să stau şi aştept toată ziua, dar a fost un meci bun înaintea mea (n.r. Medvedev vs Kyrgios). M-am bucurat mult de el şi de fapt m-a motivat să fiu concentrată şi să joc cel mai bun tenis.

Am făcut un meci bun, ea nu a jucat atât de rău, dar am fost eu foarte agresivă şi am reuşit să câştig.

Cu siguranţă, acum îmi place tenisul mai mult, am 30 de ani, joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost uşor, am stat 3-4 luni departe de teren, dar cred că am revenit mai puternică şi muncesc mai mult pentru a juca mai multe meciuri bune aici" - Simona Halep, la interviul de pe teren, citată de News.ro.

Întrebată dacă se poate considera pe jumătate australiancă, ţinând cont de rezultatele înregistrate în trecut şi de legătura cu antrenorul Darren Cahill, şi dacă îi place să i se spună sau , românca a răspuns: "Da, accept, puteţi să-mi spuneţi aşa. Vă mulţumesc că mă susţineţi ori de câte ori vin aici, mă simt ca acasă".

"Am simţit mingile, am simţit terenul, cred că am fost aproape de cel mai bun tenis al meu astăzi", a afirmat ea, la Europsort.

Întrebată de Mats Wilander dacă s-a schimbat ceva în atitudinea faţă de tenis după ce s-a măritat, Simona a răspuns: "Nu e aşa diferit, soţul meu e cu mine aici şi mă susţine. Mă simt fericită în afara terenului şi asta mă ajută şi pe teren. De fapt, nimic nu s-a schimbat, tenisul este prioritatea mea şi încerc să fiu cât de bună pot.

Văd lucrurile diferit acum. Înainte nu era uşor, în pandemie a fost greu pentru mine cu , nu m-am descurcat prea bine cu ele, dar acum mă simt mult mai bine. Acum viaţa e într-un moment bun şi tot ce vine în tenis e ca şi eu mi-aş fi dorit şi acum vreau doar să mă bucur de asta.

Sunt motivată, chiar mă enervez uneori pe teren, dar sunt mai calmă decât în trecut şi încerc doar să mă controlez emoţional mai bine. Prefer să câştig Grand Slamuri (n.r. decât să revină pe locul I), locul 1 este foarte departe".

Statistica partidei Halep vs Haddad Maia

Ași: 2-0

Duble greșeli: 2-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 77%-50%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 73%-27%

Puncte de break câștigate: 50% (5/10) - 0%

Puncte câștigate la fileu: 75% (3/4) - 56% (5/9)

Lovituri câștigătoare: 15-5

Erori neforțate: 12-22

Total puncte câștigate: 56-32

Viteză medie primul serviciu: 159 km/h - 159 km/h

Viteză medie pe al doilea serviciu: 130 km/h vs 132 km/h

Durată meci: 1h 6 min.

De știut:

  • Calificarea în turul al treilea de la Australian Open este recompensată cu 140.000 de euro și 130 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • În turul trei, Simona va da peste Danka Kovinic (98 WTA - Muntenegru). Kovinic a trecut surprinzător de Emma Răducanu.

  • Simona și Danka s-au întâlnit o singură dată, în 2016, la București, iar Halep a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2 (sferturi).

  • Halep a fost finalistă la ediția din 2018 de la Australian Open (învinsă de Caroline Wozniacki), acesta fiind cel mai bun rezultat la Grand Slamul de la Melbourne.

  • În 2021, Simona a fost eliminată în sferturi la Australian Open de Serena Williams.