Daniil Medvedev s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, dar principalul favorit al Grand Slamului de la Antipozi a intrat într-un conflict cu spectatorii prezenți pe Rod Laver Arena după ce l-a învins pe Nick Kyrgios: rusul i-a criticat pe cei care l-au huiduit între primul și al doilea serviciu.

Daniil Medvedev, huiduit pe Rod Laver ArenaFoto: captura Channel 9

Dialogul dintre Jim Courier și Daniil Medvedev:

"Am venit să câștig acest meci și mă bucur că am făcut-o", a spus Medvedev pe un ton care l-a surprins pe fostul campion Jim Courier, care îi lua un interviu pe teren.

"Cum reușești să rămâi atât de calm când publicul îl susține atât de mult pe adversarul tău?", a întrebat Courier, dublu câștigător la Australian Open.

"Este singurul lucru pe care îl poți face atunci când ești huiduit între primul și al doilea serviciu", a răspuns Medvedev.

Acesta a fost momentul în care spectatorii au început din nou să îl huiduie pe rus. Courier a încercat apoi să îi explice acestuia că poate a fost o neînțelegere, dar zgomotul din tribune nu se oprea și Daniil a reacționat: "Îmi pare rău, nu te pot auzi! Vă rog, nu îl pot auzi. Arătaţi puţin respect pentru Jim Courier, a câştigat turneul acesta! Să îl lăsăm să vorbească! Dacă respectaţi pe cineva, respectaţi-l pe Jim Courier".

Courier i-a spus lui Medvedev că ceea ce el credea că sunt huiduieli ar putea fi de fapt doar suporterii australieni imitând bucuria lui Cristiano Ronaldo, cunoscutul .

"Nu asta e problema, ei o făceau între cele două mingi de serviciu ale mele", a intervenit Medvedev.

După o altă întrebare, principalul favorit al competiției de la Melbourne a fost aplaudat de cei prezenţi pe Rod Laver Arena: "Vezi, fanii te plac!", a concluzionat Jim Courier.

La interviul luat apoi de Eurosport de Alize Lim şi Mats Wilander, Medvedev a spus că nu este supărat, ci doar dezamăgit de reacţia publicului: ''E ceva normal când joci împotriva favoritului publicului şi nu oricine, ci Nick. În anumite momente pe serviciul meu, el a avut câteva retururi bune şi apoi am avut o minge de break pe al doilea meu serviciu şi publicul striga de parcă aş fi făcut o dublă greşeală. E dezamăgitor. Nu toată lumea a făcut asta, dar cei care au făcut-o au probabil un IQ scăzut. Meciuri ca acesta arată cât de puternic sunt mental, indiferent ce se întâmplă pe teren''.

Daniil Medvedev, război cu spectatorii de la Australian Open:

Daniil Medvedev l-a învins în patru seturi pe Nick Kyrgios, scor 7-6(1), 6-4, 4-6, 6-2, după un meci de aproape trei ore. În turul al treilea de la Australian Open, rusul se va duela cu olandezul Botic van de Zandschulp (57 ATP).

Citește și: VIDEO Australian Open: Daniil Medvedev, în turul trei după ce l-a învins pe Nick Kyrgios / Schwartzman, Dimitrov și Murray, eliminați (Rezultatele zilei)