​Aflat în izolare într-un hotel din Melbourne după ce viza de intrare în Australia i-a fost anulată, Novak Djokovic le-a transmis un mesaj fanilor din întreaga lume.

Novak DjokovicFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

"Mulțumesc oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul necontenit. Îl pot simţi şi este foarte apreciat" - Novak Djokovic, pe Instagram.

Nole a postat şi un mesaj cu ocazia Crăciunului pe rit vechi: "Pace Domnului. Hristos s-a născut. Crăciun Fericit. Dragostea Domnului să vă întărească şi să vă umple inimile de bucurie".

Citește și: Novak Djokovic și scandalul interdicției de a intra în Australia - Povestea unui incident major: De la refuzul vaccinării împotriva Covid-19 și până la petrecerea de pomină de la Adria Tour - De unde am plecat și unde am ajuns

Desfășurarea evenimentelor pe scurt

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.

  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.

  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.

  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).

  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.

  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.

  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.

  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.