De-abia decorată de regina Elisabeta a II-a, Emma Răducanu a anunțat primul forfait din 2022, campioana de la US Open fiind nevoită să se retragă de la un turneu pregătitor pentru Australian Open.

Emma RaducanuFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Locul 19 în ierarhia WTA, Emma i-a anunțat în chiar prima zi a anului pe organizatorii de la Melbourne Summer (4-9 ianuarie, de categorie WTA 250) că nu va putea juca.

Sportiva britanică și-a motivat gestul: de-abia ieșită din izolare după ce a fost depistată pozitiv cu Covid-19, Emma a spus să nu se simte pusă la punct cu pregătirea fizică.

"Timpul de pregătire pentru a participa la primul turneu de la Melbourne a fost mult prea mic, ținând cont de faptul că de-abia am ieșit din izolare" - Emma Răducanu, citată de organizatorii întrecerii australiene, conform Sky Sports.

Astfel, Răducanu își face face încălzirea pentru Australian Open la Sydney Tennis Classic (10-15 ianuarie, competiție de categorie WTA 500).

Australian Open, primul Grand Slam al anului 2022, se va disputa la Melbourne în perioada 17-30 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Naomi Osaka.

Emma Răducanu, decorată de regina Elisabeta a II-a de Anul Nou