George Cosac a anunțat că Simona Halep și Sorana Cîrstea ar putea reveni în echipa de FedCup (n.r. Billie Jean King Cup) a României. Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis consideră că tricolorele s-ar afla astfel printre favoritele competiției.

Simona Halep, in FedCupFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​"Anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani. Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep.

Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul, a spus că FedCup reprezintă una dintre priorităţile ei pentru 2022.

Şi, de ce nu, cred că FedCup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana... Pentru că până la urmă vârsta avansează şi pentru ele ca pentru toată lumea, şi de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului" - George Cosac, pentru Agerpres.

Meciurile din FedCup, cel mai autentic lucru românesc pentru Halep

Pentru Simona, cel mai autentic lucru românesc este participarea în FedCup, competiție unde-ți reprezinți țara și unde emoțiile capătă altă dimensiune față de turneele din circuitul WTA.

"FedCup e cel mai autentic lucru românesc pentru mine, pentru că joc doar pentru țară, joc într-un mod diferit. Nu mai este doar pentru mine, pierd sau câștig pe barba mea. Acolo e o echipă și joc pentru țară. Sunt emoții diferite și e mult mai stresant, dar și foarte frumos." - Simona Halep, de Ziua Națională a României.

România, duel cu Polonia în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup

Echipa națională feminină a României se va duela cu Polonia în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup (fosta FedCup). Polonia va fi gazda întâlnirii care va avea loc în 15-16 aprilie 2022.

Pentru meciul cu Polonia, căpitan-nejucător va fi antrenorul Daniel Dobre, Director Tehnic al FRT, care preia această onoare de la Monica Niculescu, cea care va continua să joace pentru echipa României.

România va juca şi în 2022 în calificările pentru Turneul Final al Billie Jean King Cup, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

Echipa tricoloră retrogradase în Grupa I a Zonei Euro-africane, după ce a pierdut, în aprilie, la Cluj-Napoca, scor 1-3, întâlnirea cu Italia, contând pentru play-off-ul Billie Jean King Cup.