Teng Biao, expert în drepturile omului, a avut o intervenție la CNN în care a explicat care ar fi în realitate situația în care se găsește Shuai Peng. Disidentul chinez vine cu detalii îngrijorătoare despre jucătoarea de tenis despre care nu se mai știe mare lucru în ultima perioadă.

Shuai PengFoto: MONIKA GRAFF / UPI / Profimedia

Conform lui Teng, tot ce a prezentat China până acum (filmulețele cu sportiva) a fost doar o regie, în realitate jucătoarea de tenis fiind controlată strict de autoritățile de la Beijing.

"Desigur, Peng Shuai nu este în siguranță. Ea este în viață, dar e controlată strict de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută cu adevărat", a precizat, printre altele, Teng Biao.

"Lumea ar trebui să acorde prioritate principiului moral și libertății în detrimentul banilor și profiturilor", mai spune Teng făcând referire la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc la Beijing în 2022.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng​

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. De la acel moment, au fost zile bune în care nu s-a mai știut nimic despre sportivă.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.

Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng.