Federația Română de Tenis a anunțat jucătorii convocați pentru partida contra lui Peru din Grupa Mondială I, faza eliminatorie, din cadrul Cupei Davis. Confruntarea va avea loc în România, la Cluj-Napoca.

Cupa DavisFoto: daviscup.com

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu şi antrenorul Andrei Mlendea vor miza la partida cu Peru pe valoarea şi experienţa lui Marius Copil şi Horia Tecău şi pe entuziasmul tinerilor şi talentaţilor Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi şi Gabi-Adrian Boitan.

Peru se va deplasa la Cluj-Napoca cu sportivii Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino şi Sergio Galdos, căpitan-nejucător fiind Americo Venero.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 27 Noiembrie 2021, de la ora 12.00, şi 28 Noiembrie 2021, de la ora 11.30, şi vor fi transmise în direct la Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport, dar și LiveText pe Hotnews.

Echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.

În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori.

Formatul Cupei Davis, ediția din 2022

În 2022, Davis Cup Finals va fi un turneu la care vor participa 16 echipe (faţă de 18 acum), iar finalistele de anul acesta vor fi acceptate direct.

Celelalte 16 echipe din turneul final din 2021 plus alte opt reprezentative şi cele două formaţii care vor promova barajul vor forma un grup de 26 de naţionale.

Din aceastea, ITF va alege două echipe ce vor primi wild card pentru turneul final 2022, iar cele 24 de formaţii rămase vor juca, în luna martie 2022, în calificări, pentru 12 locuri rămase la turneul final.

Cele două echipe care vor fi învinse în barajul la care va participa şi România vor evolua anul viitor în play-off-ul Grupei Mondiale I, alături de celelalte 12 formaţii eliminate weekend-ul trecut şi de două reprezentative care vor promova barajul Grupei Mondiale II.

Ediţia din acest an a Davis Cup Finals, un turneu cu şase grupe a câte trei echipe, va avea loc între 25 noiembrie şi 5 decembrie, la Torino (două grupe), Innsbruck (două grupe) şi Madrid (două grupe şi fazele eliminatorii), transmite News.ro.