A ieșit în spațiul public și a precizat că a fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, iar apoi a dispărut. Shuai Peng a ținut capul de afiș al ultimei perioade, iar șeful WTA a venit cu precizări importante în legătură cu fosta lideră a ierarhiei de dublu.

Shuai Peng, la NanchangFoto: jxopen.net

Una dintre cele mai mari vedete din China, Peng a făcut dezvăluiri care au ținut capul de afiș: a spus că a fost violată de Zhang Gaoli, fost vicepremier al Chinei.

La puțin timp după, jucătoarea nu a mai putut fi contactată în vreun fel, iar incertitudinea a planat asupra ei.

Steve Simon, CEO al WTA, a ieșit în spațiul public și a adus unele lămuriri în legătură cu Shuai Peng.

"Am primit o confirmare din mai multe surse, inclusiv din partea Federației Chineze de Tenis, că este în siguranță și că nu a fost sub o amenințare fizică.

Am înțeles că este în Beijing, dar nu pot să confirm, pentru că n-am discutat cu ea direct" - Steve Simon, pentru New York Times.

Zhang, acum în vârstă de 75 de ani a fost vicepremier al Chinei între 2013 și 2018 și membru al Biroului Politic de la Beijing între 2012 și 2017.

Peng a fost numărul unu mondial la proba de dublu feminin în 2014, devenind primul jucător de tenis chinez, indiferent de sex, care a ocupat prima poziție a clasamentului mondial.

Ea a reușit această performanță după ce a câștigat titlurile de dublu la turneele de Grand Slam de la Wimbledon în 2013 și Roland Garros în 2014.

Citește și: