​Organizatorii Australian Open, primul Grand Slam al sezonului de tenis, au modificat programul semifinalelor, pentru a permite tabloului feminin să aibă un impact mai mare în transmisia televizată, transmite DPA.

Australian Open, logoFoto: ausopen.com

În ultimii ani, semifinalele fetelor erau programate în sesiunea de zi în a doua zi de joi a Grand Slam-ului de la Antipozi, iar semifinala băieţilor se derula pe durata a două seri, în zilele de joi şi vineri.

Au existat critici că acest program avantaja turneul băieţilor în materie de transmisie televizată, pentru că trei din ultimele patru sesiuni de seară ofereau partide masculine, ceea ce permitea unui finalist de la băieţi să aibă mai mult timp de pregătire decât celălalt.

Acum, la ediţia 2022, semifinalele feminine au loc joi în sesiunea de seară, iar semifinalele masculine se joacă doar vineri, în sesiunea de seară, ceea ce coincide cu programarea de la celelalte Grand Slam-uri.

Anul viitor, Australian Open va sărbători 100 de ani de la introducerea turneului feminin, informează Agerpres.

Directorul turneului de la Melbourne, Craig Tiley, a declarat că pentru a marca acest centenar s-a decis ca semifinalele feminine să aibă loc joi în sesiunea de seară, la orele cu cea mai mare audienţă.

''Tenisul este unul dintre puţinele sporturi din lume în care femeile şi bărbaţii concurează pe aceeaşi scenă, câştigă premii egale şi se bucură de o expunere egală. Deşi acest lucru este o sursă de mândrie, recunoaştem că putem face oricând mai mult pe măsură ce continuăm să luptăm pentru egalitate, incluziune şi diversitate în tot sportul, atât pe teren, cât şi în afara terenului'', a spus Tiley.