Criticată de Eddie Jones (selecționerul naționalei de rugby a Angliei) pentru că se lasă distrasă prin participarea la evenimente mondene, Emma Răducanu a afirmat că știe ce are de făcut și că rămâne concentrată asupra tenisului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că mulţi oameni vor avea păreri despre mine şi despre ceea ce fac. Ştiu doar că rămân concentrată, cu un cerc mic în jurul meu. Îi am pe părinţii mei, care sută la sută mi-ar spune dacă m-aş lăsa influenţată. Sunt foarte concentrată" - Emma Răducanu, potrivit The Mirror.

Emma Răducanu, prezentă la prea multe evenimente mondene

Emma Răducanu nu este chiar pe placul tuturor, campioana de la US Open 2021 având și unii contestatari. Este și cazul lui Eddie Jones, selecționerul naționalei de rugby a Angliei.

Afirmaţiile tehnicianului australian de 61 de ani nu au fost făcute direct la adresa Emmei, ci ea a fost pomenită în timp ce el vorbea despre noua "perlă" a rugbyului englez, Marcus Smith, 22 de ani.

Jones crede că Smith riscă să fie distras de "agitaţia" din jurul lui, la fel ca tânăra jucătoare de tenis, participantă la mai multe evenimente mondene.

Răducanu şi-a câştigat statutul de celebritate cu victoria de la US Open, la numai 18 ani, iar mărci importante s-au îmbulzit pentru a-i oferi contracte de sponsorizare şi o serie de reviste au dorit să o pună pe coperta lor, transmite News.ro.

De când s-a impus la New York, ea a semnat contracte cu Dior şi Tiffany&Co şi a apărut într-o reclamă de Crăciun a distribuitorului de produse de sport Sports Direct, alături de Jack Grealish, mijlocaş al echipei Manchester City.

"Cel mai important lucru pentru jucătorii tineri sunt distragerile. Distragerile pot fi expunerea pe care o primesc în mass-media, laudele şi criticile pe care le primesc, grupurile de agenţi care îl văd pe acest tip ca pe următoarea mare lovitură.

Există un motiv pentru care fata care a câştigat US Open nu s-a descurcat atât de bine după aceea.

Pe ce ai văzut-o? Pe prima pagină a Vogue, pe prima pagină a Harper's Bazaar şi pe altele, purtând haine Christian Dior.

El este echilibrat (n.r. Marcus Smith), dar toţi încep aşa. Nimeni nu începe fără să fie cu picioarele pe pământ sau nu intră în echipă sau nu câştigă un US Open.

Dar există această inundaţie de distrageri care vin şi te fac să nu mai poți să fii cu picioarele pe pământ" - Eddie Jones, potrivit dailymail.co.uk.

În această săptămână, Emma Răducanu a fost principală favorită la turneul WTA 250 de la Linz, dar a pierdută încă de la primul meci în fața chinezoaicei Wang Xinyu (106 WTA), scor 6-1, (0)6-7, 7-5.