Prezentă pe tabloul principal de la Linz din postură de lucky loser, Jaqueline Cristian a reușit să se califice luni în optimi. Sportiva noastră a revenit de la 0-1 la seturi și 2-4 în decisiv și a obținut victoria după un meci de peste două ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jaqueline a trecut, scor 2-6, 6-2, 7-5, de Kamilla Rakhimova (117 WTA - din Rusia), după un meci de două ore și 7 minute.

Locul 100 în ierarhia mondială, Cristian a beneficiat de retragerea Soranei Cîrstea (a șasea favorită) și a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser.

De altfel, Jaqueline mai primise o veste bună în cursul zilei de luni, sportiva din România pătrunzând în premieră în TOP 100 WTA.

De știut:

  • Pentru un loc în sferturi, Jaqueline Cristian se va duela cu învingătoarea partidei dintre Harmony Tan (109 WTA) și Rebecca Peterson (84 WTA).
  • Calificarea în optimi îi va aduce jucătoarei din România un cec în valoare de $3,400 și 30 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • România mai are o reprezentantă pe tabloul de simplu: Simona Halep. Fosta lideră a WTA o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich în turul al doilea, sportiva din Belarus fiind cea care a eliminat-o pe Simona de la Indian Wells nu cu mult timp în urmă.

WTA Linz are loc în perioada 6-12 noiembrie, se dispută pe hard indoor, are premii totale în valoare de $235.238, iar pe tabloul principal au fost 32 de jucătoare. Face parte din categoria WTA 250.

Ultimele trei câștigătoare ale întrecerii au fost Aryna Sabalenka (2020), Cori Gauff (2019) și Camila Giorgi (2018). Are și România o campioană la Linz: Raluca Olaru, la dublu - ediția din 2014, alături de Anna Tatishvili.