A avut un 2021 de povestit nepoților, cu trei Grand Slamuri câștigate și finală bifată la US Open. Novak Djokovic va încheia anul pe locul întâi în ierarhia mondială pentru a șaptea oară, reușind astfel să mai doboare un record: cel al lui Pete Sampras.

HotNews.roFoto: Hotnews

Djokerul este în finala Mastersului de la Paris-Bercy, acolo unde-l va întâlni duminică, de la ora 16:00, pe Daniil Medvedev (în direct pe Eurosport).

Nole a oferit imaginile zilei (și chiar ale anului) din circuitul ATP, sârbul fiind surprins în niște ipostaze în care parcă sfidează gravitația.

Djokovic și locul 1

Novak Djokovic va încheia 2021 pe prima poziție mondială, sârbul aflându-se la cel de-al șaptelea sezon în care reușește acest lucru.

Nole îl depășește astfel pe Pete Sampras, cel cu care împărțea locul întâi în acest clasament.

Sezoanele în care Djokovic a încheiat pe locul întâi: 2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020 și 2021.

"Sunt mândru şi extrem de fericit. Evident, acesta era unul dintre principalele mele obiective şi este mereu un obiectiv important pentru mine să încerc să fiu numărul 1 şi să termin sezonul ca număr 1.

Să o fac pentru a şaptea oară, un record, şi să îl depăşesc pe idolul copilăriei mele, Pete, este incredibil. Sunt foarte recunoscător, sunt binecuvântat că mă aflu în această ipostază" - Novak Djokovic.