Maria Sakkari mai are nevoie de doar două victorii pentru a obține primul titlu din 2021. Sportiva din Grecia a fost prea puternică pentru Simona Halep (venită după un sezon în care a fost mai mult accidentată), s-a impus cu 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinale la Kremlin Cup, turneu de categorie WTA 500 care are loc la Moscova.

Maria SakkariFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sakkari a recunoscut că a avut emoții în momentul în care Simona s-a apropiat pe tabelă în setul secund.

  • "A fost un meci foarte greu astăzi. A fost primul meu duel cu Simona, dar știam la ce să mă aștept. Lovește mingea diferit față de restul jucătoarelor. Am avut câteva momente grele în setul secund, la 5-1, și am fost la un pas să fiu egalată.

  • Mă bucur că am reușit să închid partida în două seturi. Am avut emoții la 5-1, am fost și puțin obosită, iar la ultimul game am forțat puțin mai mult și iată că am câștigat. Am călătorit mult în ultima vreme, mă simt destul de obosită" - Maria Sakkari.

De știut:

  • Pentru un loc în marea finală, Maria Sakkari (favorită 3) se va duela cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (37 WTA).

  • Pentru parcursul de la Moscova, Simona va fi recompensată cu un cec în valoare de 15.500 de euro și 100 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • După participarea la WTA Kremlin Cup, Halep va urca două locuri în ierarhia mondială, urmând ca de săptămâna viitoare să se afle pe locul 17.

  • Simona Halep va mai participa în acest sezon la un singur turneu: Transylvania Open. Competiția WTA 250 de la Cluj-Napoca va avea loc săptămâna viitoare.

Rezultate sferturi

Marketa Vondrousova (35 WTA) - Anastasia Pavlyuchenkova (16 WTA) 6-4, 6-2

Ekaterina Alexandrova (37 WTA) - Aryna Sabalenka (2 WTA) 6-3, 6-4

Anett Kontaveit (20 WTA) - Garbine Muguruza (5 WTA) 6-1, 6-1

Maria Sakkari (7 WTA) - Simona Halep (19 WTA) 6-4, 6-4

Program semifinale

Marketa Vondrousova - Anett Kontaveit

Ekaterina Alexandrova - Maria Sakkari.

VTB Kremlin Cup se dispută în perioada 18-24 octombrie la Moscova, pe hard indoor, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $565.530. Simona Halep a câștigat turneul în 2013, iar ultima ediție i-a revenit elvețiencei Belinda Bencic (în 2019).