Jucătorul de tenis britanic Andy Murray s-a declarat pro în ceea ce privește regulile mai stricte ce vor fi impuse jucătorilor nevaccinați la Australian Open, primul Grand Slam al anului următor.

Andy MurrayFoto: David Barak / Zuma Press / Profimedia

Andy Murray se aşteaptă ca jucătorii nevaccinaţi să poată participa la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dar susţine măsurile mai stricte ale autorităţilor împotriva celor care nu s-au imunizat contra COVID-19.

''Din ce am înţeles, dacă nu eşti vaccinat încă poţi juca, dar că regulile vor fi diferite. S-ar putea să fie nevoie să pleci în Australia cu câteva săptămâni mai devreme decât ceilalţi.

Dar asta este alegerea jucătorului. Dacă guvernul local pune asta în practică, aş susţine această măsură. Ar fi grozav dacă mai mulţi jucători s-ar vaccina. Australia, în special, a fost foarte, foarte strictă.

Acolo lumea a suportat cu greu 18 luni şi dacă există riscul unui potenţial focar în comunitatea lor, atunci este de înţeles'', a declarat Andy Murray, după eşecul său contra lui Alexander Zverev din turul 3 la Indian Wells.

Zverev, numărul 4 mondial, care în aprilie declara că nu s-a vaccinat, refuză să fie prins în mijlocul acestei dezbateri: ''Am respect total faţă de decizia jucătorilor care nu sunt vaccinaţi. Dar voi respecta şi decizia pe care guvernul australian o va lua. Nu vreau să fiu prins la mijloc privind o problemă în care nu sunt implicat şi nu am nicio problemă cu carantina de două săptămâni''.

Martin Pakula, ministrul Sporturilor din statul Victoria, a spus marţi că jucătorii ce doresc să participe la Australian Open ar trebui să fie vaccinaţi, pentru a-şi oferi şanse maxime de a juca la Melbourne.

Tennis Australia a refuzat să comenteze aranjamentele pentru jucători în funcţie de starea lor de vaccinare.

Oricum, jucătorii vaccinaţi ar trebui să se bucure de o mai mare libertate de mişcare şi să evite carantina de 14 zile impusă la sosirea în Australia, potrivit Agerpres.

Alexander Zverev, al treilea favorit la Indian Wells, l-a învins marți pe britanicul Andy Murray (121 ATP), scor 6-4, 7-6 (7/4), după două ore și opt minute de joc.