​Serena Williams schimbă duminică prefixul, marea campioană americană urmând să împlinească 40 de ani. Această vârstă o găsește tot în activitate, la fel ca și pe Roger Federer. Patrick Mouratoglou, antrenorul sportivei, explică punctual de ce Serena este cea mai mare jucătoare din toate timpurile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serena Williams a schimbat tenisul, a inventat intimidarea

Patrick Mouratoglou vorbește despre cariera fascinantă a Serenei, antrenorul fiind de părere că americanca este cea mai mare jucătoare din istoria tenisului.

"A schimbat tenisul! A adus o dimensiune atletică ce nu exista deloc, a deschis porţile, împreună cu sora sa Venus, unei întregi generaţii de jucătoare fiindcă era un sport pentru albi.

A inventat intimidarea în tenis fiindcă are o prezenţă care face ca celorlalte să le fie frică de ea. Multă vreme, a fost impresionant.

Ea a adus businessul în tenisul feminin. Înainte de ea, businessul era foarte mic, iar cu ea a devenit uriaş, fiindcă are o asemenea aură, a devenit un asemenea obiect de marketing, încât pentru jucătoare sunt posibile contractele uriaşe" - Patrick Mouratoglou.

Serena Williams nu renunță la egalarea recordului deținut de Margaret Court

În continuarea discursului său, Patrick Mouratoglou vorbește și despre ultima mare țintă a Serenei: egalarea recordului deținut de Margaret Court. Un singur Grand Slam o desparte pe americancă de acest deziderat.

"Margaret Court juca într-o perioadă când trei sferturi din oameni nici măcar nu veneau în Australia, când tenisul era un sport amator, când pe tablou erau şaisprezece jucătoare...

Tenisul a intrat în era profesionistă, a apărut o competiţie fenomenală, în lume există un număr incredibil de jucători şi jucătoare, aşa că în competiţie există o emulaţie uriaşă, acum sunt mulţi, foarte mulţi bani.

Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de Margaret Court, dar e o altă epocă. Da, ar fi mai bine ca Serena să-i doboare recordul, însă, chiar dacă nu o va face, va fi cea mai mare jucătoare din toate timpurile"- Patrick Mouratoglou

Cea mai mare calitate a Serenei Williams

Patrick Mouratoglou a vorbit și despre cea mai mare calitate a elevei sale. Antrenorul spune că Serena gândește precum o campioană.

"Gândeşte ca o campioană. Se proiectează mereu în viitor, asupra unor obiective. Nu se gândeşte niciodată la trecut.

Are un nivel de exigenţă absolut uriaş, o combativitate extraordinară, o capacitate de a schimba lumea, de a face lucruri imposibile. Toate acestea sunt calităţi mentale, dar un campion este în primul rând ceva ce ţine de minte" - Patrick Mouratoglou.

Are Serena un echivalent în circuitul ATP?

Patrick Mouratoglou a atins și un alt subiect fierbinte al zilelor noastre: cine este GOAT-ul din circuitul masculin? Există un echivalent al Serenei Williams în ATP?

"Astăzi, nu. Dar se poate spune că Novak (n.r. Djokovic) se apropie".

Poate fi Emma Răducanu urmașa Serenei Williams?

La întrebarea dacă Serena are o urmaşă, Patrick Mouratoglou a răspuns în următorul mod: "Deocamdată, n-a apărut niciuna. Vom vedea ce e în stare să facă tânăra Emma Răducanu. Ea m-a impresionat cu adevărat. Dar necazurile mari încep acum", a concluzionat antrenorul francez, citat de Agerpres.

Serena Williams și unele dintre cele mai spectaculoase execuții: