Marius Copil a postat, duminică seară, un mesaj în care precizează că se bucură că a putut să aducă victoria României în fața Portugaliei, în confruntarea din Grupa Mondială I a Cupei Davis, scor 3-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă bucur că am reuşit să aduc 3 puncte pentru prima oară în cariera mea. Mulţumesc antrenorilor ca m-au ajutat să rămân concentrat la fiecare meci, echipei că m-a ajutat să mă refac atât de repede pentru ultimele 2 meciuri, lui Horia Tecău pentru un meci excelent.

Din nou publicul a făcut parte din echipa noastră şi ne-a condus pe drumul spre victorie. Suntem extrem de recunoscători şi le mulţumim din tot sufletul", a scris Copil pe Facebook.

România a învins cu scorul general de 3-1 Portugalia, la Cluj-Napoca, în întâlnirea contând pentru Grupa Mondială I.

Sâmbătă, Filip Jianu a fost învins cu 6-3, 7-5 de Joao Sousa şi Marius Copil s-a impus cu 6-4, 6-3 în faţa lui Gastao Elias.

Duminică, echipa Marius Copil/Horia Tecău a învins perechea Nuno Borges/Joao Sousa, scor 6-4, 6-3., iar Marius Copil a câştigat confruntarea cu Joao Sousa, scor 6-3, 2-6, 6-4.

De știut:

În Grupa Mondială I au avut loc şi au loc în total 12 întâlniri. Dintre câştigătoare, primele opt clasate în ierarhia Davis Cup din 20 septembrie vor evolua în calificările din 2022, iar cele mai slab clasate patru naţiuni vor juca un baraj suplimentar, în noiembrie, transmite News.ro.

Câştigătoarele barajului vor ajunge în calificările din 2022, iar echipele care vor pierde vor evolua în play-off-ul Grupei Mondiale I.