A reușit să se califice în turul doi de la US Open după un meci cu Camila Giorgi câștigat în două seturi. Simona Halep continuă parcursul de la Flushing Meadows, iar Mats Wilander a disecat partida fostei ocupante a locului unu din ierarhia WTA.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Mats Wilander despre jocul Simonei Halep

"Aș spune că a jucat foarte bine. A servit foarte bine, cu o mișcare schimbată. Și-a modificat felul în care aruncă mingea, nu o mai aruncă la fel de înalt, iar serviciul ei este mai bun.

Având în vedere accidentările prin care a trecut și puținele meciuri jucate, nu am nicio idee cât de mult poate avansa în turneu, însă a jucat foarte bine în turul întâi. A făcut un meci grozav contra unei adversare foarte bune. Aș crede că este ușurată că a câștigat" - Mats Wilander, conform Eurosport.

Simona a avut procentaj de 83% al punctelor câștigate cu primul serviciu și de 42% pe al doilea. De asemenea, Halep a bifat și 6 ași.

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona va primi 115.000 de dolari și 70 de puncte în clasamentul WTA.
  • În următorul meci, Halep va evolua împotriva jucătoarei Kristina Kucova (111 WTA, venită din calificări). În primul tur, sportiva din Slovacia a trecut de americanca Ann Li (69 WTA), scor 7-5, 6-1.

  • Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale (2015). În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, în turul doi la US Open - VIDEO A trecut în două seturi de Camila Giorgi

Ce a declarat Simona Halep după calificarea în turul doi de la US Open

US Open: Ce adversară va avea Simona Halep în turul doi / Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.