Mihaela Buzărnescu a declarat, miercuri, că este extrem de fericită şi onorată că va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acesta fiind visul ei din copilărie.

Mihaela BuzarnescuFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

"Sunt extrem de fericită şi onorată că îmi voi reprezenta ţara. Este un vis de mic copil, îmi doream din tot sufletul, sunt fără cuvinte. Abia aştept să plec acolo, să lupt pentru ţară, să dau ce am mai bun şi să vin cu un rezultat bun. Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături, sper să nu vă dezamăgesc", a declarat sportiva.

CS Dinamo a anunţat, miercuri, că Mihaela Buzărnescu a fost acceptată pe lista calificaţilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie News.ro.

“TENIS! Mihaela Buzărnescu merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat astăzi că jucătoarea noastră Mihaela Buzărnescu a fost acceptată pe lista calificaţilor la Tokyo 2020!

Dinamo are două jucătoare de tenis la JO: Raluca Olaru şi Mihaela Buzărnescu!”, este anunţul postat în social media de CS Dinamo.

“Mihaela Buzărnescu a devenit al 101-lea membru pentru Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

COSR a primit confirmarea acreditării sale din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020 şi astfel jucătoarea de tenis va participa la Jocurile Olimpice. Mihaela Buzărnescu, 33 de ani, este a treia reprezentantă a acestei discipline care va juca la Tokyo. Raluca Olaru şi Monica Niculescu sunt deja parte a Team Romania şi vor concura în proba de dublu”, a anunţat şi COSR, tot în social media.

Buzărnescu a fost ajutată de clasarea pe locul 104 în ierarhia mondială, dar și de faptul că numeroase jucătoare mai bine poziționate au refuzat participarea la Tokyo.

Raluca Olaru și Monica Niculescu vor mai participa la competiția de tenis de la Olimpiadă din partea României, dar în proba de dublu.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Ţig şi Ana Bogdan ar fi putut participa și ele la Tokyo, dar din diferite motive, au refuzat să ia parte la competiție.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021.