Fostul mare jucător de tenis John McEnroe a vorbit la BBC One despre viitorul carierei lui Andy Murray, în condițiile în care acesta se străduie să depășească urmările operațiilor și accidentărilor, relatează Express.

McEnroe la BBC OneFoto: BBC

Într-un interviu, Murray a recunoscut că are îndoieli cu privire la viitorul său în tenis din cauza standardelor înalte ale jocului și accidentărilor sale.

McEnroe spune că a sperat în revenirea lui Murray la performanțe înalte, dar și că „ești terminat” după ce corpul nu-ți mai permite să explodezi în joc: „Depinde de cum va reacționa corpul. Nu sunt doctor, dar dacă ai un șold din metal și ai 34 de ani, există prea multă uzură în corp. Este ghinion, deoarece dacă te uiți la Novak Djokovic, el este de necrezut, chiar dacă cei doi s-au născut la diferență de o săptămână”.

McEnroe a continuat: „Cred că Djokovic a avut o operație la cot. Un an sau doi a cam ieșit din prim plan. Oamenii se mirau ce se întâmplă, dar uitați-vă la el acum. Speri să nu i se mai întâmple niciunui sportiv, niciunui jucător de tenis, pe care ai vrea să-i vezi plecând așa cum își doresc. Nu să nu se mai poată antrena, să nu mai poată juca destule meciuri, să nu mai poată ieși pe terenuri.”

McEnroe a încheiat, spunând: „Cel mai important pas în tenis este primul. Îți trebuie explozie. Dacă nu o ai – la cum lovesc acum băieții ăștia – ești terminat.”