Ziua a șasea de la Wimbledon a adus, printre altele, eliminarea Soranei Cîrstea în turul al treilea (a fost învinsă de Emma Răducanu). Ashleigh Barty, Roger Federer, Daniil Medvedev (meci de cinci seturi cu Marin Cilic) și Alexander Zverev și-au respectat statutul de favoriți și s-au calificat în optimile de la All England Club.

Sorana CirsteaFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de sâmbătă, 3 iulie, de la Wimbledon:

Daniil Medvedev revine de la 0-2 la seturi și se califică în optimi. Al doilea favorit de la Wimbledon s-a impus cu (3)6-7, 3-6, 6-3, 6-3, 6-2, după trei ore și 40 de minute de joc.

Daniil Medvedev câștigă setul al patrulea în fața lui Marin Cilic, scor 6-3. Învingătorul va fi decis în setul al cincilea.

Ashleigh Barty (principala favorită) a trecut în două seturi de Katerina Siniakova (64 WTA), scor 6-3, 7-5. În optimi, lidera mondială se va confrunta cu Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros.

Daniil Medvedev reduce din diferență în fața lui Marin Cilic: a câștigat setul al treilea cu 6-3.

Ashleigh Barty a câștigat primul set în fața cehoaicei Katerina Siniakova, scor 6-3.

Probleme din ce în ce mai mari pentru Daniil Medvedev. Al doilea favorit de la Wimbledon a pierdut și al doilea set în fața lui Marin Cilic, scor 6-3.

A început meciul dintre Ashleigh Barty (principala favorită) și Katerina Siniakova (64 WTA).

Marin Cilic (cap de serie nr. 32 și finalist în 2017) a câștigat primul set în fața lui Daniil Medvedev (favorit 2), scor 7-6(3).

Roger Federer (favorit 6) l-a învins în patru seturi de britanicul Cameron Norrie (34 ATP), scor 6-4, 6-4, 5-7, 6-4. În optimile de la Wimbledon, marele campion elvețian îl va întâlni pe italianul Lorenzo Sonego (cap de serie nr. 23).

Barbora Krejcikova (favorită 14, campioană la Roland Garros) a trecut de letona Anastasija Sevastova (56 WTA), scor 7-6(1), 3-6, 7-5. În turul următor, cehoaica se va duela cu învingătoarea partidei dintre Ashleigh Barty (cap de serie nr. 1) și Katerina Siniakova.

Britanicul Cameron Norrie (cap de serie nr. 29) a câștigat un set în fața lui Roger Federer, scor 7-5. Elvețianul conduce cu 2-1.

Alexander Zverev (favorit 4) s-a calificat în optimi după ce a trecut în patru seturi de Taylor Fritz (31), scor (3)6-7, 6-4, 6-3, 7-6(4).

Roger Federer a câștigat și setul secund în fața lui Cameron Norrie, scor 6-4.

Anastasija Sevastova și Barbora Krejcikova (campioana de la Roland Garros) se află la egalitate: (1)6-7, 6-3. Câștigătoarea va fi decisă în urma setului al treilea.

Felix Auger-Aliassime (favorit 16) a câștigat setul secund în fața lui Nick Kyrgios, a egalat situația (2-6, 6-1), dar australianul s-a retras din cauza unei accidentări.

INFO Roger Federer (favorit 6) a câștigat primul set al confruntării cu britanicul Cameron Norrie. Marele campion elvețian s-a impus cu 6-4.

După ce a pierdut primul set la tiebreak (7-3), Alexander Zverev (favorit 4) a revenit în fața lui Taylor Fritz (31) și le-a câștigat pe următoarele două: 6-4, 6-3.

Cori Gauff (cap de serie nr. 20) a trecut în două seturi de slovena Kaja Juvan (102 WTA), scor 6-3, 6-3. Americanca în vârstă de doar 17 ani s-a calificat în optimi.

Paula Badosa Gibert (favorită 30), una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, s-a calificat în optimi după ce a revenit în fața Magdei Linette (44 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-4.

Matteo Berrettini (favorit 7), Hubert Hurkacz (14), Lorenzo Sonego (23) și Ilya Ivashka s-au calificat în optimi după victorii în trei seturi.

Desfășurarea partidei dintre Sorana Cîrstea și Emma Răducanu:

Sorana scapă de două mingi de meci ale adversarei (a profitat de erorile Emmei), a ratat o oportunitate de a trimite setul în tiebreak și, după ce șapca i-a căzut și s-a dus la arbitru pentru că nu a oprit jocul, pierde meciul la punctul următor (5-7). Emma Răducanu s-a calificat în optimile de la Wimbledon.

INFO Ajla Tomljanovic (75 WTA) a trecut de Jelena Ostapenko (34 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-2, și se va duela în optimi cu învingătoarea partidei dintre Sorana Cîrstea și Emma Răducanu.

Sorana pune ceva presiune la retur, dar alunecă într-un moment foarte important și Răducanu trece din nou în față (5-6).

INFO Karolina Muchova (favorită 19) a trecut în două seturi de Anastasia Pavyluchenkova (cap de serie nr. 16, finalistă la Roland Garros), scor 7-5, 6-3.

Sorana stă mai bine în schimburile lungi, lovește mai precis și trimite setul în prelungiri (5-5).

Răducanu servește în continuare foarte bine, Sorana nu are răspunsul potrivit și va fi nevoită să servească pentru a rămâne în meci (4-5).

Spectacol total pe Terenul 1 de la Wimbledon: Emma Răducanu reușește lovituri câștigătoare superbe, trece de mai multe ori pe lângă câștigarea game-ului (a avut cinci mingi de breka), dar Sorana rezistă incredibil și egalează la 4 (a avut nevoie de șase ocazii). Game-ul a durat 12 minute, dar se putea termina mai repede dacă o decizie greșită nu ar fi venit de la margine (Sorana a cerut challenge, a avut dreptate, dar a fost nevoită să rejoace punctul).

Fiecare punct câștigat de Răducanu este aplaudat de parcă britanica ar fi câștigat deja partida. Emma pune capăt seriei câștigătoare a Soranei și trece din nou în avantaj (3-4).

Sorana ajunge repede la 40-0, dar ratează primele două șanse de game. În cele din urmă, românca își face serviciul și egalează (3-3).

INFO Angelique Kerber (favorită 25 și campioană în 2018) s-a calificat în optimi la Wimbledon după ce a învins-o pe Aliaksandra Sasnovich (100 WTA), scor 2-6, 6-0, 6-1.

INFO Ajla Tomljanovic a câștigat setul secund în fața Jelenei Ostapenko (6-4) și conduce cu 2-0 în setul decisiv. Câștigătoarea acestei partide se va duela cu învingătoarea partidei dintre Sorana Cîrstea și Emma Răducanu.

Un game mult mai bun la retur pentru Sorana: sportiva noastră recuperează break-ul (2-3).

Condusă cu 40-0, Sorana salvează mingile de break reușind inclusiv doi ași și o scurtă superbă (1-3).

Britanica defilează: Răducanu mai câștigă un game alb cu serviciul și are deja 3-0 în setul al doilea. În aceste momente, Sorana este doar un "sparring partner" pentru sportiva în vârstă de doar 18 ani.

INFO Din păcate, perechea Andreea Mitu/Monica Niculescu a fost eliminată în turul doi al probei de dublu feminin. Cele două au pierdut în fața echipei Caroline Dolehide/Storm Sanders (SUA/Australia), scor 6-2, 6-3.

Sorana nu se regăsește, Emma are un joc mult mai solid și este foarte sigură pe ea. Britanica a mai făcut un break și se desprinde și în setul secund (0-2).

Emma lovește foarte bine cu reverul, a câștigat deja 7 puncte cu această lovitură.

Răducanu începe foarte bine și setul secund: a pierdut un singur punct (o dublă greșeală) și continuă seria pozitivă (0-1).

INFO După ce a pierdut primul set, Angelique Kerber a revenit spectaculos și l-a câștigat pe următorul cu 6-0 în fața Aliaksandrei Sasnovich.

Emma Răducanu a servit 4 ași și a câștigat 13 dintre cele 14 puncte jucate cu primul serviciu. De cealaltă parte, Sorana nu stă deloc bine: are procentaje sub 50% cu ambele servicii. În plus, britanica a comis doar 3 erori neforțate (8 pentru Sorana).

Publicul britanic este în extaz: Emma Răducanu își adjudecă primul set după cinci game-uri câștigate la rând (6-3).

Seria câștigătoare continuă pentru Răducanu: britanica a câștigat 93% dintre punctele jucate cu primul serviciu și conduce cu 5-3.

Problemele la serviciu continuă pentru Sorana. Emma strânge pumnul după fiecare punct câștigat și trece pentru prima oară în față (3-4).

Încă un game perfect la serviciu pentru Emma Răducanu (3-3).

După un game în care ambele jucătoare au avut șansele lor, Emma Răducanu recuperează break-ul după o eroare neforțată a Soranei (3-2).

Emma Răducanu a salvat o minge de break cu un as, dar Sorana a fructificat-o pe a doua (3-1).

Încă un game în care Emma a pus mari probleme la retur: Sorana a revenit de la 0-30 și a trecut din nou în față (2-1).

INFO Jelena Ostapenko (34 WTA) a făcut un prim pas spre optimile de finală: a câștigat primul set în fața Ajlei Tomljanovic (75 WTA), scor 6-4. Învingătoarea acestei partide va juca împotriva câștigătoarei dintre Sorana Cîrstea și Emma Răducanu.

INFO Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) a câștigat primul set în fața lui Angelique Kerber (28 WTA, campioană în 2018), scor 6-2.

INFO Din păcate, Andreea Mitu și Monica Niculescu au pierdut priimul set în fața echipei Caroline Dolehide/Storm Sanders (SUA/Australia), scor 6-2.

Răducanu începe game-ul de retur cu o lovitură câștigătoare în cross superbă.

Mult mai sigură pe ea, Emma câștigă la 0 primul game de serviciu (1-1).

Un prim game foarte dificil pentru Sorana: și-a făcut serviciul după ce a salvat o minge de break (1-0).

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Emma Răducanu a început. Sportiva noastră servește prima.

A început ploaia. Toate meciurile au fost întrerupte: Kerber (campioana din 2018) este condusă cu 5-1 în primul set de Sasnovich. Nici fetele noastre nu stau mai bine, Mitu și Niculescu sunt conduse cu 4-1.

A început partida din turul doi al probei de dublu dintre echipele Andreea Mitu/Monica Niculescu​ vs Caroline Dolehide/Storm Sanders (SUA/Australia).

Ziua a șasea de la Wimbledon îi va aduce pe iarba londoneză pe unii dintre marii favoriți de la All England Club: Ashleigh Barty, Roger Federer, Daniil Medvedev și Alexander Zverev. De asemenea, Sorana Cîrstea va avea parte de un duel "românesc" cu Emma Răducanu, în timp ce Monica Niculescu și Andreea Mitu vor evolua în proba de dublu. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor.