Emma Răducanu, singura jucătoare britanică rămasă în competiție la Wimbledon, a vorbit despre mâncarea românească și despre bunica sa care încă locuiește în București. În turul trei al Grand Slamului londonez, Răducanu se va confrunta cu Sorana Cîrstea.

Emma RaducanuFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.

  • Despre legăturile cu România: "Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, "mamaia", care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special" - Emma Răducanu, pentru Gazeta Sporturilor.

  • Despre Simona Halep: "Cu siguranță îi admir deplasarea și, de asemenea, modul în care luptă. Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulţime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza ei".
  • Despre puterea mentală: "Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică. Sunt atât de bătăioasă încât vreau să fiu printre primii, deşi este un liceu dificil şi sunt acolo nişte copii strălucitori. Părinţii mei mă aduc cu picioarele pe pământ şi îmi spun: " - Emma Răducanu, potrivit iNews.

Emma Răducanu (338 WTA) se va duela cu Sorana Cîrstea (45 WTA) în turul trei de la Wimbledon, după ce a produs surpriza eliminând-o pe Marketa Vondrousova (42 WTA), scor . Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00, și va fi transmisă LiveText pe HotNews.ro.

În optimi, câștigătoarea partidei dintre Răducanu și Cîrstea se va duela cu învingătoarea duelului dintre Jelena Ostapenko (Letonia, 34 WTA) și Ajla Tomljanovic (Australia, 75 WTA).

Grație parcursului de la Wimbledon, Emma Răducanu și-a asigurat un premiu în valoare de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte (ocupă locul 234 în clasamentul în timp real, cea mai bună clasare din carieră).

Emma Răducanu a evoluat pentru prima oară în circuitul WTA în luna iunie, la Nottingham Open, dar a fost învinsă de Harriet Dart (142 WTA), scor 6-3, 6-4. Nu a avut nevoie însă de multe meciuri pentru a obține prima victorie: a trecut în primul tur de la Wimbledon de rusoaica Vitalia Diatchenko (150 WTA), scor 7-6(4), 6-0.